Robert Mureșan, campion european BMU pentru al doilea sezon consecutiv

Ultima actualizare:

    Robert Muersn, pe cea mai inalta treapta a podiumului la Campionatul European
Robert Muersn, pe cea mai inalta treapta a podiumului la Campionatul European

Robert Mureșan, singurul pilot român din istorie care a participat în MotoGP, și-a trecut în weekend în palmares al doilea titlu consecutiv de campion balcanic la clasa regină Superbike.

Legitimat din sezonul acesta la CSM București, Roby a terminat pe locurile 2 și 1 ultimele două etape ale sezonului desfășurate pe circuitul MotorPark din Adâncata. Bulgarii Martin Choy și Angel Karanyotov, sportivi cu prezențe în competiții internaționale de top, au fost principalii rivali pentru campionul României. "Pentru mine faptul că am obținut al șaselea titlu național consecutiv și al doilea titlu est-european reprezintă o realizare foarte mare. Am avut ca principali rivali doi piloți foarte rapizi din Bulgaria, Choy având participări chiar în Campionatul Mondial de Anduranță. Rezultatul mă bucură și pentru că sunt primele trofee de când sunt la CSM București și le mulțumesc pentru sprijinul acordat", a spus fericit Robert Mureșan.În ultima etapă, pe podium a urcat un alt român Bogdan Vrăjitoru (CSM București). Echipa din capitală a mai avut doi sportivi care au reușit sa se implice în lupta pentru podium. Dumitru Robertino (Formula 600) a ocupat locul 4 în etapa de Campionat European BMU și locul 2 pe plan național în ambele etape de la Adâncata, iar Adrian Rus a reușit o performanță similară la clasa Formula 1000 în penultima etapă a sezonului. România s-a impus și în clasamentul pe națiuni în fața Bulgariei și Macedoniei. Obiectivul lui Robert Mureșan pentru 2019: titlul în Campionatul European CentralDupă al 6-lea titlul național consecutiv și al doilea est-european, Robert Mureșan își propune ca în sezonul viitor să participe în campionatul Europei Centrale, o competiție cu un nivel mai ridicat. Roby speră totodată ca împreună cu colegul său de la CSM București, Bogdan Vrăjitoru, să dezvolte o echipă românească puternică în anii următori, care să poate spera să propulseze sportivi autohtoni în MotoGP. "Un sezon în MotoGP ajunge la un milion de euro, deci trebuie să creștem pas cu pas până acolo. În 2019 vreau să îmi păstrez titlul național, pe cel balcanic și să mă lupt pentru primul loc în Campionatul Central European "Alpe Adria".  Obiectivul nostru pe termen lung este însă să atragem câți mai mulți copii spre acest sport și să facem o pepinieră la CSM București de unde să putem alege în viitor sportivi capabili să ajungă în Campionatele Mondiale", a subliniat Robert Mureșan (27 ani). 

Bogdan Vrăjitoru, în revenire de formăDupă o perioadă mai dificilă în care accidentul grav al fratelui său Mircea din 2012 l-a marcat, Bogdan Vrăjitoru a terminat sezonul intern pe locul secund și abordează cu optimism anul viitor. "La începutul sezonului am lucrat cu un mental coach și rezultatele s-au văzut, am reușit să câștig și o etapă. Apoi, pe finalul sezonului, când temperaturile au crescut, am avut ceva mai puțină încredere în motocicleta mea și am preferat să îmi conserv titlul de vicecampion".În iarnă, motociclistul CSM București se va pregăti în Franța. El va beneficia de o nouă motocicletă performantă, identică cu a colegului său Robert Mureșan. "Avem puțin circuite și e dificil să îți setezi motocicleta chiar pe durata competiției, deci trebuie să ai multe antrenamente în picioare. Mă voi pregăti din greu la iarnă pentru a mă lupta la titlu anul viitor. Mă bucur că CSM București este o echipă profesionistă și ne dă tuturor șanse egale de a performa", a punctat Bogdan Vrăjitoru, vicecampion național la Superbike în 2018.

Motociclistul Robert Muresan, in actiune
Motociclistul Robert Muresan, in actiune
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net