Revoluţia de la Kiev afectează grav sportul. Ucrainenii s-au retras de la Olimpiada de la Soci!

Ultima actualizare:

    Kiev - Maidan
Kiev - Maidan

Numărul morţilor în conflictele de pe străzile capitalei Ucrainei au ajuns la 30, iar un acord între opoziţia pro-europeană şi preşedintele Janukovici e departe de semnat. În aceste condiţii, tot mai multe decizii radicale se iau la nord de România, iar unele afectează foarte grav şi sportul din această ţară.

Astfel, la o zi după ce UEFA a anunţat că manşa tur din şaisprezecimile Ligii Europa, dintre Dinamo Kiev şi Valencia, a fost relocată din motive de securitate la Nicosia, în Cipru, o altă veste şoc a venit astăzi, de această dată dinspre Soci. O mare parte a delegaţiei formată din 43 de sportivi, deplasaţi în Rusia pentru Jocurile Olimpice de Iarnă, şi-au anunţat retragerea din competiţie. Aceasta se vrea o formă de protest la violenţele care nu contenesc în capitala Ucrainei.

Un caz similar, e adevărat, mult mai grav, s-a întâmplat la JO de vară, din 1972, găzduite de Munchen. Atunci, 11 sportivi israelieni au fost ucişi în satul olimpic de o grupare radicală, iar competiţia a fost suspendată. Acest gest al ucrainenilor vine după ce Olimpiada de la Soci a stat şi stă în continuare pe un butoi cu pulbere, numeroase ameninţări cu atentate teroriste pe parcursul jocurilor venind constant din partea cecenilor.

Până în acest moment, Ucraina se afla pe locul 25 în clasamentul pe medalii, cu doar un bronz obţinut.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net