Reginele gimnasticii

Ultima actualizare:

Opt dintre cele mai valoroase gimnaste din diferite generaţii s-au lăsat descoperite de revista OK!, oferind amănunte din preocupările actuale.

Dacă majoritatea au ales să rămână în ţară activând tot în domeniul sportiv sau cochetând cu presa, Claudia Presecan este printre puţinele care nu doar s-a reorientat din punct de vedere profesional, dar vrea să-şi mute domiciliul în Anglia, acolo unde lucrează de câţiva ani.

Iată cu ce se ocupă fiecare.

Are master în Jurnalism

Andreea Răducan, campioană olimpică împreună cu echipa, la Sydney, şi de cinci ori campioană mondială, face parte din Fundaţia Olimpică Română şi are un master în Jurnalism, colaborând mult timp cu TVR.

E lector universitar

Gina Gogean, de nouă ori campioană mondială şi de patru ori europeană, a devenit antrenoare de gimnastică la Deva şi lector la Universitatea „Vasile Goldiş" din Arad. Este şi arbitră internaţională.

S-a mutat în Anglia

Claudia Presecan, campioană olimpică cu echipa şi de trei ori campioană mondială, a lăsat sportul care a consacrat-o pentru a lucra într-o companie de asigurări în Anglia. S-a rupt total de gimnastică.

Predă la Timişoara

Simona Amânar, de trei ori campioană olimpică şi de şase ori campioană mondială, este în prezent cadru universitar la Facultatea de Vest din Timişoara, fiind şi o susţinătoare frecventă a cauzelor caritabile.

A prezentat ştiri sportive

Maria Olaru, campioană olimpică cu echipa şi dublă campioană mondială, a prezentat într-un timp ştirile sportive la PRO TV Timişoara, iar în acest moment este profesoară la Universitatea de Vest din Timişoara.

Antrenoare la Deva

Lavinia Miloşovici, dublă campioană olimpică şi de cinci ori campioană mondială, s-a retras în oraşul natal, Lugoj, de unde face naveta pentru a ajunge la Deva, unde activează ca antrenoare la echipa de copii.

A antrenat în America

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică şi de cinci ori europeană, şi-a testat în ultimii ani calităţile de antrenoare la două cluburi din Canada, respectiv America. Acum este în căutarea unui nou contract.

Lucrează în publicitate

Monica Roşu, dublă cam­­pioană olimpică şi europeană, a evoluat un timp în trupa lui Marius Urzică, Romanian Golden Team. Acum lucrează într-o agenţie de publicitate, investind într-o firmă de construcţii şi un post tv.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net