Record de precocitate: ar putea juca pentru naționala de senioare la 13 ani

baschet-justejocyte-02.jpg

Juste Jocyte a fost inclusă în lotul de senioare al Lituaniei
Juste Jocyte a fost inclusă în lotul de senioare al Lituaniei
Foto: Twitter Lituania Baschet

La doar 13 ani, Juste Jocyte ar putea debuta în echipa de baschet senioare a Lituaniei în meciul cu Albania din preliminariile Euro 2021

Într-un sport tot mai profesionalizat, în care se pune mare accent și pe forța fizică, tinerii își fac tot mai greu loc. În primul rând, pentru a se evita accidentarea lor. Există, desigur, și excepții, iar una dintre ele vine din baschet. Cotidianul ”l’Equipe” a prezentat cazul lituaniencei Juste Jocyte, care ar putea să-și facă debutul în echipa de baschet senioare a țării sale la 13 ani! Vicecampioană europeană la categoria 16 ani, autoare a 33 de puncte și 9 recuperări în finala cu Rusia (66-73), ea a fost inclusă în lotul Lituaniei pentru meciul cu Albania din preliminariile Euro 2021, programat în 14 aprilie, cu cinci zile înainte de a împlini 14 ani. Având deja 1,84 m înălțime, jucătoarea legitimată la Klaipeda, în prima ligă din lituania, are numeroase oferte din străinătate, una dintre ele de la gruparea Asvel, campioana Franței. 
Cum echipa Lituaniei s-a calificat laFIBA Under-17 Women's Basketball World Cup, e posibil să o vedem pe Juste Jocyte jucând la acest turneu final găzduit de Cluj, între 15 și 23 august 2020.

Loading...