Record de asistență în pandemie: 52.000 de fani la un meci

Ultima actualizare:

    Peste 50.000 de fani au asistat la meciul de rugbydin BrisbaneFOTO: EPA
Peste 50.000 de fani au asistat la meciul de rugbydin BrisbaneFOTO: EPA

În timp ce majoritatea țărilor din lume au interzis prezența fanilor în tribune, din cauza pandemiei de coronavirus, rugby-ul australian bate recorduri după recorduri de audiență. Un meci disputat în Brisbane a strâns peste 50.000 de fani!

Partida dintre Queensland Maroons și New South Wales Blues, finala seriei de trei meciuri care urma să desemneze campioana State of Origin, a adunat în tribunele stadionului Suncorp din Brisbane nu mai puțin de 52.000 de fani! Toți fără mască și fără distanțare socială. Chiar dacă la Antipozi meciurile de rugby se joacă de ceva timp cu fani, numărul acestora nu a fost niciodată atât de ridicat. De altfel, se pare că acesta este un record de asistență în pandemie.

Adevărul este că în urmă cu câteva zile, nimeni nu visa la această cifră, dar înaintea meciului, premierul din Queensland, Annastacia Palaszczuk, a anunțat că permite ca stadionul să fie ocupat de fani 100%, nu doar 75%, cum a fost până acum, deoarece cazurile de coronavirus din Australia sunt tot mai puține (miercuri au fost doar 17). Iar decizia nu doar că a dus la stabilirea recordului, dar a și ajutat formația gazdă, Queensland Maroons, să se impună cu scorul de 29-14 în fața rivalilor de la New South Wales și să câștige trofeul cu scorul general de 2-1.

Până la meciul de miercuri seară, recordul audienței în pandemie era de 46.061 fani, care au asistat luna trecută pe stadionul ”Eden Park” din Noua Zeelendă la victoria favoriților în fața Australiei, scor 22-7. În Australia, cele mai mare prezențe la meciurile de rugby din timpul coronvirusului s-au înregistrat la Sydney, la finala campionatului național (37.303) și la Brisbane (36.212), la jocul al doilea din State of Origin, de săptămâna trecută.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net