Reacții emoționante după moartea lui Ivan Patzaichin. Pavel Bartoș și Horia Brenciu, printre cei mai afectați: „Nu ne făcuserăm noi planuri împreună?!”

Ultima actualizare:

    Multe mesaje de regret în urma morții lui Ivan PatzaichinFoto: Arhivă personală
Multe mesaje de regret în urma morții lui Ivan PatzaichinFoto: Arhivă personală

În urma morții neașteptate a campionului Ivan Patzaichin, mai multe nume sonore autohtone au apelat la rețelele de socializare pentru a-și arăta regretul față de tristul eveniment. Printre acestea se numără și Horia Brenciu, Andi Moisescu și Amalia Năstase.

Și pagina oficială a Casei Regale a României i-a dedicat celebrului canotor un mesaj de adio, amintind de cariera plină de reușite a acestuia. „Familia Regală a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la cele veșnice a lui Ivan Patzaichin, ilustru reprezentant al sportului național.

Multiplu campion olimpic, posesor a 22 de medalii la Campionatele Mondiale și ulterior antrenor al lotului național și olimpic de kaiac-canoe, Ivan Patzaichin a fost un exemplu de talent și profesionalism, pentru multe generații de sportivi români.

Prezența sa alături de Familia Regală a fost plină de căldură și de entuziasm. A fost un susținător al Coroanei Române, iar Regele Mihai I i-a conferit Decorația Regală Nihil Sine Deo în anul 2010.

Majestatea Sa Margareta transmite, în numele Familiei Regale, condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a fost mesajul familiei regale a României. 

Horia Brenciu și-a exprimat și el regretul în mediul online, explicând câtă admirație îi purta lui Ivan Patzaichin și dezvăluid că cei doi aveau planuri împreună. „Nuuuuuu!!!! Doamne, nuuuu!!! Păi, nu ne făcuserăm noi planuri împreună?! Nu te dădeam eu exemplu copiilor mei?! Pai, nu erai tu olimpicul meu din toate timpurile?! De ce-ai plecat?! Ivan, dragul meu prieten… Dumnezeu sa te odihneasca. Condoleanțe familiei”, a scris acesta. 

Amalia Năstase, fosta soție a tenismenului Ilie Năstase, a scris: „Titanul cu cel mai bun suflet pe care l-am cunoscut, Ivan Patzaichin a plecat dintre noi. Drum bun in lumina, draga Ivan”.  

Pavel Bartoș a publicat pe Instagram o imagine cu el și regretatul canotor. „Of, inca tot nu-mi vine sa cred! A plecat dintre noi un mare om, un sportiv excepțional ,prieten drag…. Familiei, putere, multa putere. Drum lin, Ivan și îți multumesc pentru tot!Odihneste-te in pace”, a fost mesajul care a însoțit fotografia. 

„După ce-a devenit de 4 ori campion olimpic și de 9 ori campion mondial, chiar nu ne doream să se mai grăbească.Tristă zi. Uriașă pierdere.Cele mai sincere condoleanțe, familiei. Dumnezeu să-l odihnească”, a scris și Andi Moisescu.

„In zilele acelea, am râs mult. Se lăsa greu descoperit, iar eu încercam sa-i fac portretul pentru ediția speciala a Știrilor PROTV de 1 decembrie. Nu avea nimic din discursul marilor campioni.

Stăteam pe o banca si el muta cu o creanga dintr-o parte in alta frunzele căzute pe jos si dupa un moment de tăcere mi-a spus: stii, mie nu-mi place sa vorbesc despre mine, ii las pe alții, daca au ceva de spus.

Dupa ce a văzut reportajul, m-a sunat si mi-a spus râzând: nu m-a facut nimeni să vorbesc așa de mult în fața unei camere si a fost așa de frumos, de parcă era despre altcineva.

Mulțumesc pentru toate lecțiile si pentru puternicul mesaj pe care l-am învățat in încercarea mea de a te descoperi: oamenii mari sunt smeriți.Ivan Patzaichin 1949 - 2021”, a scris și Paula Herlo.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net