Reacția lui Eduard Novak după ce Ana Maria Popescu a refuzat să dea mâna cu el: „Cuvintele dor mai mult decât faptele”

anamaria.png

Ana Maria Popescu a refuzat să strângă mâna lui Eduard Novak
Foto: Captură Video

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Marţi, Ana Maria Popescu, cea care a obţinut prima medalie a României la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, a revenit în ţară. La aeroport, medaliata cu argint la spadă a fost aşteptată, printre alții, și de Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, care a făcut câteva declarații care se pare că au supărat-o pe sportivă.

Pe culoarul de la Aeroportul Henri Coandă, Ana Maria Popescu a fost întâmpinată de Eduard Novak, care i-a întins mâna, dar sportiva a refuzat să i-o strângă. Ministrul Tineretului şi Sportului a avut o reacţie ulterior pe rețelele de socializare, în legătură cu momentul în care a fost lăsat cu mâna întinsă.

Tensiunile dintre cei doi au pornit însă cu ceva timp în urmă. Imediat după ce Ana Maria Popescu a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice, la spadă, Eduard Novak a spus că: „După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige sau nu câştiga medalia de aur”. Afirmația nu a fost deloc primită bine de sportivă.

Eduard Novak susține că mesajul său a fost interpretat greșit

Ulterior, pe Facebook, Ministrul Tineretului şi Sportului acuză că declaraţiile sale au fost interpretate greșit şi au produs astfel tensiuni între el şi Ana Maria Popescu.

„Am mers cu mare emoţie şi bucurie să îi întâmpin astăzi (n.r. marţi) pe sportivii noştri care au revenit de la Tokyo. M-am întristat însă că interpretarea dată de presă declaraţiilor mele de acum câteva zile a umbrit bucuria pe care Ana Maria Popescu o merită pentru medalia obţinută cu atâta muncă.

Ştiu ce greu se câştigă o medalie, ştiu câtă muncă e în urmă, câţi ani de sacrificii şi renunţări. Ca ministru, dar şi ca sportiv, îmi pare rău că un astfel de moment, care trebuia să fie unul de fericire, este întunecat de un scandal de presă.

Nimic din cele declarate de mine nu a fost îndreptat împotriva Anei Maria Popescu, pentru care am toată aprecierea şi admiraţia. Este o sportivă de mare valoare, iar medalia ei vine pe fondul multor ani de muncă, nu al celor şase luni de când sunt eu ministru.

Răspunsul meu la o întrebare legată de buget a fost interpretat şi comentat ca un atac la adresa Anei. Citiţi, vă rog, postarea mea din momentul câştigării medaliei! Aceea este declaraţia mea despre ea. Mă doare să vad sportivii loviţi. Cuvintele dor mai mult decat faptele. Titlurile din ziare, aşa cum a afirmat şi Ana, dor şi mai mult”, a fost reacţia lui Eduard Novak.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul