Protest și în sport. Canotorii concurează cu banderole albe la Europene

Ultima actualizare:

    Canotorii români și-au lipit o bandă albă pe brațul stângFoto: Guliver / GettyImages
Canotorii români și-au lipit o bandă albă pe brațul stângFoto: Guliver / GettyImages

Canotorii români participanți la CE de la Glasgow concurează cu banderolă albă în semn de solidaritate cu salariații din sport

Premieră în sportul românesc. Pentru întâia oară, oamenii care lucrează în acest domeniu de activitate au făcut, ieri, un miting de protest. Nemulțumiți de salariile primite, aceștia amenință cu greva generală. "Vrem salarii ca voi", "Vreţi performanţă, plătiţi performanţă", "Sport şi tineret totul e defect", iată câteva dintre scandările celor circa 200 de manifestanţi prezenți în fața sediului Ministerului Tineretului și Sportului (MTS) de pe strada Vasile Conta. Președintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat că promisiunile făcute de ministrul Ioana Bran, care a afirmat că salariile s-au majorat cu 20 la sută şi că o să crească până în 2022, ”nu ţin de foame. Iar această promisiune de creştere până în 2022 este de netolerat. Pentru că în sectorul bugetar, la aceeaşi meserie şi aceeaşi calificare, într-o altă zonă bugetară, sunt plătiţi dublu sau triplu. Nu vedem de ce salariaţii din tineret şi sport să fie discriminaţi”.

Muncă multă, beneficii puține

O altă premieră o reprezintă și faptul că reprezentanții României la Campionatul European de canotaj de la Glasgor au concurat cu banderola albă în semn de solidaritate cu salariaţii din sport. Secretarul Federaţiei Române de Canotaj, Sandu Pop a explicat situația: "Kinetoterapeutul lotului feminin, cu studii superioare, pleacă acasă cu 1.150 de lei, iar antrenorul principal al lotului olimpic are 1.450 de lei net. Astea sunt salariile. Noi am fost uitaţi de fiecare dată pentru că nu am făcut scandal. Ne-am văzut de treabă, dar nu se mai poate. Sunt oameni care muncesc sâmbăta, duminica, sau sărbătorile legale şi nu au niciun beneficiu".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net