Proiect unic în România: s-a lansat Tabăra de Dans Urban!

Ultima actualizare:

    Tabăra de Dans Urban, un proiect inedit
Tabăra de Dans Urban, un proiect inedit

Asociația pentru Cultură și Tango şi Asociația Școala de Antrenori Ioan Kunst Ghermănescu a lansat, în cadrul unei conferințe speciale desfășurate la sediul Universității Naționale de Educație Fizică (UNEFS), proiectul pilot Tabăra de Dans Urban, care se desfășoară în perioada 8 august - 15 noiembrie 2017 și care va pune în valoare conceptul de Dans urban adaptat.

20 de tineri profesioniști și amatori se vor pregăti timp de o lună, cu instructori profesioniști, pentru a oferi spectacole artistice și flash-mob-uri inspirate de dansul urban. Proiectul, care face parte din acțiunea București Oraș Participativ finanțată de ARCUB, este deschis tuturor competențelor artistice și fizice și este destinat exprimării creative și incluziunii dansatorilor cu abilități speciale (limitate) grație programelor inspirate de stiluri de dans urban precum dans modern, street dance, dans sportiv și tango.

Proiectul a fost prezentat de inițiatoarea acestuia Anca Ionescu, vice-președinta Asociației pentru Cultură și Tango (ACT), de prof. univ. dr. Gabriel Popescu, reputat cadru universitar al UNEFS, asistentul universitar și doctorandul UNEFS Mihaela Zahiu, respectiv prof. univ. dr. Monica Stănescu, cadru universitar al UNEFS, membru fondator al Asociației Școala de Antrenori Ioan Kunst Ghermănescu.

Prin reunirea a 20 de dansatori profesioniști alături de tineri cu dansatori speciali (cu abilități limitate), cu vârste între 13 și 40 de ani, selectați în urma unui casting care are loc la sediul UNEFS, Tabăra de Dans Urban va crea o oportunitate specială și sustenabilă pe termen lung de integrare a diferite niveluri de experiență și abilități ale dansatorilor selectați, într–o atmosferă puternic educativă, într-un mediu deschis, creativ și empatic între membrii echipei.

 „Am conceput acest proiect generos cu scopul promovării conceptului de educație adaptată cerințelor sociale actuale și a creării comunității de dans adaptat la nivelul Bucureștiului. Dansul adaptat și producerea de artă adaptată este un demers foarte nou în România, relevant pentru politicile locale, care vizează formarea și promovarea unui stil de viață activ al tinerei generații”, declară Anca Ionescu, Asociația pentru Cultură și Tango.

Cei 20 de artiști selectați vor participa la 4 flash-moburi derulate în spații publice în cadrul Săptămânii Europene a Sportului din perioada 23-30 septembrie 2017, iar pe 2 octombrie vor participa la Spectacolul de la deschiderea anului universitar UNEFS.

Atuurile Taberei de Dans Urban sunt: caracterul inovator și originalitatea proiectului, oferirea unui model de organizare și desfășurare a unei Tabere de Dans Urban dedicate promovării dansului în rândul tinerilor, constituirea unor parteneriate educaționale ce vor susține implementarea dansului adaptat în strategiile sportive/educaționale din România.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net