Prin deşert pe biciclete Pegas. Vezi ce au făcut trei români în America de Sud!

Ultima actualizare:

    Cei trei au cucerit până acum Mont Blanc, Kilimanjaro şi vârful Ebrus   Citeste mai mult: adev.ro/ofasilFoto Click!
Cei trei au cucerit până acum Mont Blanc, Kilimanjaro şi vârful Ebrus Citeste mai mult: adev.ro/ofasilFoto Click!

Cătălin Neacşu, Mihai Emil Isar şi Bogdan Guţă au traversat deşertul Atacama şi au escaladat de la malul Oceanului Pacific până la 6000 m altitudine pe pantele celui mai înalt vulcan din lume, Ojos Del Salado (6893 m) pe biciclete Pegas.

„A doua parte a expediţiei s-a încheiat azi, la 6000 m altitudine, pe panta vulcanului Ojos del Salado, pe o vreme absolut infernală, cu vânt de 80 km/h şi, la rafala peste 100km/h. Am avut parte de vremea asta timp de 4 zile din cele 6 de când am plecat de la Ocean (0 m altitudine) până la 6000 m. În aceasta etapă am strabatut 351.7 km. În ultimele 3 zile, am avut parte de temperaturi de până la -10 grade, care, împreună cu vântul foarte puternic le resimţeam cel puţin dublu, motiv pentru care eram îmbrăcaţi cu absolut toate hainele pe care le aveam la noi. Planul de a ajunge şi pe vârf s-a spulberat în momentul în care a început să ningă (sezonul pentru vârf începe peste 1 lună)”, a declarat în exclusivitate Cătălin Neacşu. Încălecarea celor trei români pe „înaripatul” Pegas de la începutul lunii octombrie a avut loc la intrarea pe Salar de Uyuni, cea mai mare câmpie de sare din lume, rămasă în urma secării unui lac acum mai bine de 40000 ani. Dupa traversarea acestuia, cei trei au înaintat către Chile printre vulcani, gheizere şi alte câmpii de sare la o altitudine medie de 3500 m. Aici au mers prin deşert, nefiind nicio aşezare. Şi au supus la testul suprem de calitate bicicletele Pegas, prin sare, nisip şi drumuri accidentate. Apoi au traversat Chile şi totodată deşertul Atacama până la Oceanul Pacific, încheind astfel prima parte a expediţiei.

Partea a doua a început tot pe malul Oceanului, unde cei trei au urcat pe bicicletele Pegas de la malul Oceanului până la peste 5000 m altitudine pe pantele celui mai înalt vulcan din lume, Ojos Del Salado (6893 m). Deşertul Atacama din America de Sud este cel mai arid loc de pe planetă, unde staţiile meteo nu au înregistrat niciun fel de precipitaţii de mai bine de 10 ani. Este, în principiu, lipsit de viaţă şi are cele mai mari diferenţe de temperatură – în care ziua sunt 30 de grade şi noaptea sunt sub zero grade. Lipsa vegetaţiei, a apei şi a aşezărilor omeneşti, te duce cu gândul la peisajele selenare. Astfel, traversarea cu bicicletele a deşertului Atacama şi caţărarea de la malul Oceanului Pacific până la 5500 m altitudine pe pantele celui mai înalt Vulcan din lume, Ojos Del Salado a reprezentat o mare reuşită pentru grupul de temerari români. Şi, de asemenea, un test trecut cu brio de bicicletele Pegas Temerar. Cei trei au cucerit până acum Mont Blanc, Kilimanjaro şi vârful Ebrus şi şi-au propus să escaladeze vârful cel mai înalt al fiecărui continent (7 vârfuri din 7 continente).


    Încălecarea celor trei români pe „înaripatul” Pegas de la începutul lunii octombrie a avut loc la intrarea pe Salar de Uyuni  Citeste mai mult: adev.ro/ofasilFoto Click!
Încălecarea celor trei români pe „înaripatul” Pegas de la începutul lunii octombrie a avut loc la intrarea pe Salar de Uyuni Citeste mai mult: adev.ro/ofasilFoto Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net