Prima victorie europeană a ”tigrilor”: au cucerit Cupa Challenge la handbal

cupa_challenge_handbal_csm_bucuresti.jpg

CSM Bucuresti a cucerit Cupa Challenge la handbal masculin
CSM Bucuresti a cucerit Cupa Challenge la handbal masculin
FOTO: Marian Burlacu
Citeste tot despre: 

Cupa Challenge la handbal masculin pare o competiție făcută special pentru echipele românești. CSM București a devenit a cincea echipă de la noi din țară care cucerește trofeul.

În returul finalei Cupei Challenge la handbal masculin, CSM Bucureşti a învins cu scorul de 26-20 (16-9) formaţia portugheză AM Madeira Andebol SAD. Cum în tur fusese 22-22, fluierul de final a însemnat startul horei bucuriei. ”Nu este ca un titlu, este o cupă europeană. Şi e un sentiment foarte plăcut să câştigi o cupă, mai ales în faţa propriilor suporteri. Ne bucurăm că până la urmă a ieşit bine şi am câştigat trofeul neînvinşi. Acesta era un obiectiv pentru mine. Cupa Challenge e a treia cupă europeană, acum sperăm să creştem de la an la an şi să jucăm şi noi în Champions League. Oricum, pe plan internaţional consider că am salvat onoarea clubului anul acesta, după eliminarea fetelor din Liga Campionilor”, a spus Ionuț Ramba, unul dintre cei mai experimentați jucători ai echipei și fost câștigător al Cupei pe când juca la Odorhei.

La rândul său, antrenorul echipei, portughezul Paulo Pereira, era extrem de bucuros și a recunoscut că acest trofeu era singurul obiectiv viabil pentru echipa lui în acest sezon. ”Pentru mine, ca antrenor, a fost un an sezon bun. Cupa Challenge este primul titlu internaţional câştigat de CSM la masculin, sunt foarte bucuros. Acest trofeu înseamnă mult pentru mine, pentru noi. În primul rând pentru că acesta a fost principalul nostru obiectiv în acest sezon. Ştim că în mod normal nu suntem pregătiţi să câştigăm campionatul intern sau Cupa României, este foarte dificil. Dacă suntem realişti, e normal ca Dinamo şi Dobrogea Sud Constanţa să joace fnala campionatului. De aceea spun că obiectivul Cupa Challenge era foarte important”, a spus tehnicianul lusitan.

CSM Bucureşti este a cincea echipă din România care cucereşte Cupa Challenge. Lista a fost deschisă de Steaua, în 2006. A fost urmată de tripla Reșiței (2007-2009) - ultima cupă fiind cucerită după I finală cu Suceava - după care a venit rândul fostei echipe din Odorheiu Secuiesc (2015) să ridice trofeul deasupra capului. Anul trecut, învingătoare a fost Potaissa Turda.

Loading...