Preşedintele CIO se întâlneşte cu "tripleta" Boc - Funeriu - Udrea

Citeste tot despre: 

La invitaţia şefului COSR, Octavian Morariu, astăzi va sosi în România, într-o vizită de lucru, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Jacques Rogge. De la Otopeni, acesta va pleca la Oradea, unde va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de acolo, iar diseară va participa la un dineu în Bucureşti, alături de reprezentanţi ai guvernului.

Secretar general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Ioan Dobrescu a declarat pentru "Adevărul" că, având statutul unui şef de stat, Rogge va fi primit cu fastul care se impune în astfel de situaţii, însă fără a se exagera în vreun fel. "Nu suntem o ţară bananieră. În plus, traversăm o perioadă de criză, iar preşedintele CIO este o persoană de o modestie rară. Domnul Jacques Rogge va ajunge la Bucureşti în jurul orei 14.00, iar de acolo va pleca cu un avion charter la Oradea, unde Universitatea îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa. În această seară, la ora 21.00, la hotelul Pullmann din Bucureşti va avea loc un dineu la care vor participa premierul Emil Boc, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu şi ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea. Cu această ocazie se va discuta şi despre organizarea în zona Braşov, în 2013, a Festivalului Olimpic al Tineretului European".

Mâine dimineaţă, şeful CIO se va întâlni cu preşedintele României, Traian Băsescu, iar în jurul orei 10.30 va vizita Casa Olimpică, din vecinătatea Arcului de Triumf. "Construcţia a intrat în faza de finalizare, urmând a fi inaugurată în aprilie viitor. Domnul Jacques Rogge a mai vizitat România, fiind prezent la inaugurarea Complexului Olimpic de la Izvorani. Atunci domnia sa a fost mulţumit de ceea ce a văzut. Acum va fi şi mai mulţumit", a adăugat Ioan Dobrescu.

Loading...