Povestea Cristinei Neagu, eroina României la CM de handbal

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu a marcat 15 goluri contra DanemarceiFOTO: AFP
Cristina Neagu a marcat 15 goluri contra DanemarceiFOTO: AFP

La talentul pe care îl are, dacă ar fi jucat fotbal, ar fi fost multimilionară și ar fi făcut zeci, poate sute de reclame. Așa, pentru că joacă ”doar” handball, face ”doar” milioane de români fericiți. Numele ei este Cristina Neagu și este, cu siguranță, cea mai valoroasă handbalistă din lume la ora actual. Iar în victoria cu 31-30 contra Danemarcei a arătat din plin de ce este în stare.

Autoare a nu mai puțin de 15 goluri din cele 31 ale echipei noastre, Cristina Neagu a fost desemnată, la finalul partidei, jucătoarea meciului. Nici nu avea cum să fie altfel, pentru că prestația ei a ridicat chiar și fanii rivali în picioare. Acum, pentru prima dată, ne-am simțit și noi, românii, cam cum se simt argentinienii când văd driblingurile năucitoare ale lui Messi, sau cum se simt brazilienii când Neymar se află în zi de grație.

În vârstă de 27 de ani, pe care i-a împlinit la 26 august, Cristina Neagu a învățat handbalul la CSS 2 București. A debutat în prima ligă la 18 ani, la Rulmentul Brașov, acolo unde a jucat în perioada 2006-2009, după care s-a transferat la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Un club cu care s-a lansat în handbalul mare, cu care a și jucat în fazele superioare ale cupelor europene, inclusiv în finala Ligii Campionilor. A părăsit formația olteană după patru ani, în 2013, dar și după ce a suferit o operație complicată la cartilagiul umărului drept în 2010. A revenit pe teren pe 10 octombrie 2012, după 605 zile de pauză. Apoi, dintr-o accidentare a dat în alta, căci în ianuarie 2013 a făcut o ruptură de ligamente încrucișate la genunchi! Această leziune a ținut-o pe bară 6 luni. Valoarea și-a spus însă cuvântul și în cazul Cristinei, care a fost transferată la Buducnost deși era încă în convalescență.

Treptat, și-a revenit, cei de la noua echipă de club nu au forțat-o când nu trebuia și astfel a ajuns, în doi ani, cea mai bună valoroasă jucătoare din Liga Campioanelor, competiție pe care a și câștigat-o în sezonul trecut!

Desemnată cea mai valoroasă handbalistă din lume în 2010, an în care a cucerit și bronzul la Campionatul European, Cristina a făcut istorie la națională, cu care a participat la 8 turnee finale, inclusive acest turneu de Mondiale. Cu siguranță la competiția din Danemarca, Neagu va fi desemnată MVP, iar de aici și până la titlul de cea mai bună handbalistă a lumii în 2015 nu mai e decât un singur pas.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net