«Porţelanul» Halep s-a spart în 9 locuri

Simona Halep a început anul 2016 cu un “pas”, retrăgându-se din turneul de la Brisbane înainte de meciul de debut cu Azarenka. Pentru jucătoarea noastră e o experienţă pe care a mai trăit-o de multe ori în trecut, problemele de ordin fizic determinând-o să abandoneze şi alte competiţii.

Astfel, în ultimii doi ani, “porţelanul” Halep s-a spart în nouă locuri, afectate fiind majoritatea zonelor corpului. 

Meciurile la nivel înalt şi uzura competiţională sunt principalele cauze ale acestor afecţiuni, însă au fost şi situaţii în care tenismena noastră a făcut exces de zel, retrăgându-se la cea mai mică problemă de ordin medical cu scopul de a se menaja în vederea competiţiilor mai importante care urmau. 

  1. Dubai 2014 – Glezna dreaptă. Durerile la tendonul lui Ahile de la piciorul drept nu i-au permis Simonei să termine meciul din primul tur de la Dubai cu Alize Cornet, meci abandonat de româncă după 41 de minute. Cu câteva zile înainte, Halep câştigase turneul de la Doha.
  2. Miami 2014 – Degetul mare de la piciorul drept. După un rezultat mare (semifinală la Indian Wells), Halep a renunţat să joace la Miami pentru a suferi o intervenţie chirurgicală la degetul mare de la piciorul drept.
  3. Roma 2014 – Abdomenul. Durerile abdominale au lovit-o pe Simona în turneul de la Roma, înaintea meciului din optimi contra ibericei Carla Suarez Navarro. “Mi-era imposibil să mai joc”, a declarat la acea vreme Halep.
  4. s-Hertogenbosch 2014 – Umărul drept. Înainte de Wimbledon 2014, Halep n-a vrut să forţeze în competiţia din Olanda pe care o câştigase în urmă cu un an. Contra nemţoaicei Annika Beck, Simona a luat primul set, dar s-a retras în al doilea, acuzând dureri la spate, în zona umărului drept.
  5. Beijing 2014 şi New Haven 2015 – Coapsa stângă. Am văzut-o deseori pe Simona Halep evoluând cu un bandaj enorm la piciorul stâng, în zona coapsei. E una dintre afecţiunile care i-a dat cele mai mari bătăi de cap, ea fiind nevoită să renunţe din această cauză la două competiţii importante, Beijing şi New Haven.
  6. Sydney 2015 – Infecţie gastrointestinală. La fel ca acum, Halep a avut dificultăţi şi anul trecut în prima lună a anului, înainte de Australian Open. La Sydney, constănţeanca s-a retras înainte de primul tur, cauza oficială fiind o infecţie gastrointestinală apărută din senin.
  7. Doha 2015 – Coastele. După victoria de la Dubai, una dintre cele mai importante din cariera sa, Halep a renunţat să-şi apere trofeul la Doha. “Am dureri peste tot. Coastele, glezna, totul mă doare”, s-a justificat Simona.
  8. Toronto 2015 – Genunchiul stâng. La turneul din Canada, Simona Halep a abandonat în setul trei al finalei cu elveţianca Belinda Bencic. Pe parcursul partidei, a doua jucătoare a lumii ceruse de mai multe ori ajutorul medicilor, având dureri persistente la genunchiul stâng.
  9. Beijing 2015 şi Brisbane 2016 – Glezna stângă. Afecţiunea acuzată în prezent de Halep, la tendonul lui Ahile de la glezna stângă, o necăjeşte pe jucătoarea noastră încă din toamna anului trecut. Astfel, la începutul lunii octombrie 2015, Simona a abandonat în primul set meciul inaugural cu iberica Lara Arruabarrena.

Australienii s-au supărat pe ea

Anunţul făcut de Simona Halep cu 24 de ore înainte de a debuta la turneul de la Brisbane i-a deranjat vizibil pe organizatorii competiţiei. “Decizia Simonei ne-a întristat mult. Sunt dezamăgit în special de faptul că mulţi fani doreau s-o vadă aici, la Brisbane”, a declarat directorul turneului de la Antipozi, Cam Pearson.

Sara Errani este supărată pe Simona Halep

Jucătoarea italiană Sarra Errani, clasată pe locul 20 în lume, a „luat foc” după ce a auzit de retragerile Simonei Halep şi ale Mariei Şarapova de la Brisbane. „Câte tablouri are de gând să mai strice? Ca să ştiu”, a declarat jucătoarea în vârstă de 28 de ani, pe Twitter, „referindu-se mai mult la Halep”, potrivit cotidianului italian „La Repubblica”. Supărarea Sarei Errani vine din faptul că, în cazul în care Şarapova şi Halep nu şi-ar fi anunţat participarea la acest turneu, italianca ar fi putut beneficia de un traseu favorabil. Însă, în condiţiile actuale, ea a fost nevoită să joace în primul tur cu o favorită, elveţianca Belinda Bencic, locul 14 WTA şi a şaptea favorită, în faţa căreia a cedat în primul tur, cu scorul de 1-6, 2-6. Dar nu doar Halep şi Şarapova (accidentată la mână) s-au retras din turneele inaugurale ale sezonului. Serena Williams a jucat doar un set la Cupa Hopman, în vreme ce Petra Kvitova s-a retras, tot după un set, la Shenzen.

Urmează Sydney şi Australian Open

Dacă va reuşi să se recupereze din punct de vedere fizic, Simona Halep va participa săptămâna viitoare la turneul de la Sydney, ultima ocazie de a-şi testa forţele înainte de turneul de Australian Open (18-31 ianuarie). “Vreau să joc la Sydney. Nu am nimic grav, doar o inflamaţie, dar mai am nevoie de câteva zile de repaus”, a declarat Halep după retragerea de la Brisbane.

Loading...

Citește și