Poloiştii se pregătesc de Mondiale cu preparatorul fizic Alexander Florescu!

polo

polo
Poloiştii români vor merge la Mondialele din Taiwan

Sub bagheta antrenorului Alexandru Matei, lotul național universitar de polo se pregătește pentru participarea la Campionatele Mondiale Universitare de Polo ce vor avea loc între 19-30 august la Taiwan (China).

"Vorbim despre un turneu foarte dificil, comparabil cu o olimpiadă a sportului universitar, unde vor evolua cei mai buni sportivi din lume, la acest nivel. Fiind prima mea acțiune ca antrenor, am așteptări foarte mari de la această competiție. Sper să ajungem cel puțin până în sferturile de finală, ar fi o performanță extraordinară. În acest sens, pregătesc echipa cât mai temeinic din toate punctele de vedere, iar un aspect foarte important îl reprezintă antrenamentele pe uscat. Astfel, am apelat la un expert în acest domeniu, Alexander Florescu, cu care am lucrat ani de zile. Apreciez în mod deosebit metodele sale de antrenament intensive pentru că dezvoltă forța și rezistența la trenul interior, iar în polo picioarele reprezintă o componentă foarte importantă", a arătat Alexandru Matei, antrenorul lotului universitar de polo, ce va face deplasarea la Taiwan împreună cu antrenorul secund, Cristian Iordache și 13 sportivi cu vârste între 19-27 de ani.

polo

polo
Sportivii se antrenează din greu

Până la campionatele din Taipei, lotul naţional de polo se antrenează de două ori pe săptămână pe uscat împreună cu Alexander Florescu și Alex Cristi.

Loading...

Citește și

  • Scandalul de la polo se mută în justiție

    Ape tulburi în polo-ul românesc. Ultima etapă din Liga Națională a consemnat un protest inedit în bazinul olimpic din Brașov. Sportul Studențesc Corona și CSM Digi Oradea (finalistă în Euro Cup în acest sezon) au evoluat cu plasture alb pe umârul stâng în semn de protest față de noua conducere a federației.

  • CSM Digi Oradea va disputa prima finală continentală din istoria clubului. LEN Euro Cup este a doua întrecere intercluburi ca importanţă după Liga Campionilor.