Poloiştii români au pierdut (7-10) în faţa Italiei la CE

Ultima actualizare:

La primul atac al României, Creţu a trimis balonul în bară. Şi, cum se întâmplă de obicei în sport, italienii nu au iertat la următoarea acţiune, înscriind prin Figlioli. Peninsularii au controlat tactic meciul în continuare, terminând prima repriză în avantaj (4-2).

Nici la reluarea disputei raportul de forţe nu s-a schimbat, italienii detaşându-se rapid prin golul lui Gitto. La adăpostul acestui avantaj, ei şi-au permis mai apoi să irosească mai multe atacuri. Astfel că această repriză s-a încheiat la egalitate (1-1), România marcând prin Diaconu. Buni înotători, italienii au câştigat mingea, respectiv atacul, şi în debutul reprizei a treia, în care s-au şi impus cu 2-1.

În ultimul act, povestea din repriza a doua s-a repetat. Italienii au stat la... cutie, astfel că scorul în acest "sfert" a fost egal, 3-3. O explicaţie pentru acest eşec ar putea fi jocul mai slab în apărare - portarul Stoenescu a avut un procentaj de 54,55% (a parat 12 aruncări din cele 22 pe poartă). Nici în atac România nu a strălucit, doar de 18 ori mingea ţintind poarta lui Tempesti. 

Au marcat: Radu (3), Iosep, Negrean, Diaconu, Buşilă, respectiv Figlioli (3), Giacoppo (2), Luongo, Gitto, Deserti, Gallo, Presciutti.

Într-un alt meci din grupa A, Muntenegru a zdrobit (22-2) Turcia. Urmează meciul Croaţia - Spania, unul în care, din punctul nostru de vedere, ar fi de preferat să câştige ibericii...

În acest moment, Italia are patru victorii din tot atâtea posibile, fiind urmată de Muntenegru (3 victorii) şi Croaţia (2v). România ocupă locul 4, cu 2 victorii, fiind urmată de Spania şi Turcia, care nu au nicio victorie.

În ultima rundă, naţionala noastră are un alt meci dificil, cu Muntenegru, campioana europeană en-titre. O victorie coroborată cu jocul rezultatelor din celelalte partide ar putea aduce locul 3 României şi, implicit, participarea la "barajul" pentru sferturile de finală ale Campionatului European.

Duminică, în ultima etapă din grupă, se mai joacă meciurile Spania - Turcia şi Italia - Croaţia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net