Polivalenta Anca Georgiana Polocoșer

Ultima actualizare:

    Anca Polocoșer a avut o evoluție foarte bună în meciul cu SenegalFoto: Marian Burlacu
Anca Polocoșer a avut o evoluție foarte bună în meciul cu SenegalFoto: Marian Burlacu

Remarcată în meciul cu Senegal (29-24), Anca Georgiana Polocoșer poate acoperi mai multe posturi. Medaliată cu bronz la CM de tineret, în 2016, handbalista originară din Suceava a debutat în naționala de senioare în urmă cu un an, la Euro, după ce a contribuit la victoria (25-24) a României A în fața Rusiei, campioana olimpică de la Rio.

Inclusă în lotul deplasat în Japonia, la Mondial, după ce mai multe jucătoare de la Corona Brașov au fost suspectate că au apelat la o terapie cu laser interzisă de regulamentul mondial antidoping, Anca Polocoșer a izbucnit în plâns după eșecul (16-31) suferit în fața Spaniei. ”Meciul ăsta nu a ieșit așa cum ne-am dorit, dar sunt 100% sigură că o să fie altfel în următoarele”,  a declarat atunci jucătoarea legitimată acum la Minaur Baia Mare. Iar în partida cu Senegal, de duminică, ”Polo” a animat jocul naționalei noastre. Handbalistă polivalentă, capabilă să joace inter stânga sau inter dreapta, dar și centru și chiar pivot, ea s-a evidențiat atât în apărare, cât și în atac, marcând 3 goluri. 

Anca Georgiana Polocoșer a revenit după mai multe accidentări   

Născută în Suceava, în 1 mai 1997, Anca a descoperit handbalul la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, fiind legitimată la echipa clubului sportiv școlar, unde l-a avut antrenor pe Gheorghe Gheorghiu. Pe când avea 12 ani a plecat la CSŞ2 Baia Mare. Calitățile ei au propulasat-o rapid în naționala de junioare, iar apoi în aceea de tineret cu care a câștigat medalia de bronz la Mondialul din Rusia, în 2016. Transferată la Dinamo, în toamna aceluiași an, Anca Polocoșer a suferit o accidentare urâtă într-un meci de pregătire disputat în compania echipei României. Atunci a suferit o intervenție chirurgicală la genunchiul stâng, cel operat și în 2014, când ratase din acel motiv prezența la CM de junioare din Macedonia la care România a câștigat titlul suprem.Cu Polocoșer pe teren, naționala va înfrunta mâine (3 decembrie), la ora 12.00, echipa Kazahstanului în Grupa C a Mondialului din Japonia. 

Grupa CMeciuri disputateMuntenegru - Senegal 29-25Ungaria - Kazahstan 39-15România - Spania 16-31Kazahstan - Muntenegru 21-30Spania - Ungaria 29-25Senegal - România 24-29

Clasament1-2. Spania 4 puncte1-2. Muntenegru 4 puncte3-4. Ungaria 2 puncte3-4. România 2 puncte5-6. Kazahstan 0 puncte5-6. Senegal 0 punctePrimele trei clasate se califică în faza grupelor principale

Partidele următoare (3 decembrie)Spania - Senegal (8.00)Ungaria - Muntenegru (8.00)România - Kazahstan (12.00) 

Meciurile sunt transmise la Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net