Pivotul Iulian Stamate a câștigat pentru a doua oară Cupa Challenge

Ultima actualizare:

    Iulian Stamate exultă după victoria echipei din Turda în Cupa ChallengeFoto: Sport Pictures
Iulian Stamate exultă după victoria echipei din Turda în Cupa ChallengeFoto: Sport Pictures

Revenit pe teren la sfârșitul lui 2017, la Potaissa Turda, Iulian Stamate spune că s-a întors cu o ”sete” imensă de handbal. Handbalistul împlinește mâine 35 de ani.

Retras din activitate vara trecută, Iulian Stamate a făcut, o vreme, muncă administrativă la CSM București. N-a rezistat! În decembrie a semnat cu Potaissa Turda, iar duminică a câștigat pentru a doua oară Cupa Challenge după finala (33-22 și 26-27) cu AEK Atena.Pivotul se mândrește cu succesele sale internaționale și evită să spună când a fost mai greu: ”Am două Cupe Challenge în palmares. Una obținută în 2006, cu Steaua, și cea câștigată ieri (n.r. – duminică). Este greu să stabilesc când a fost mai greu. Au fost perioade diferite ale carierei mele. În 2006 eram la început. Eram extrem de entuziasmat de tot ceea ce mi se întâmplă, iar parcursul din acel an în Cupa Challenge a fost ca un rollercoaster, cu meciuri pe muchie de cuțit și numeroase răsturnări de situație. Realizarea de atunci a fost cu atât mai importantă cu cât veneam după o pauză mare în care nicio echipă românească nu mai obținuse nimic pe plan european. Anul acesta, în schimb, am intrat în horă la jumătatea sezonului și mi-am pus clar în cap să câștigăm această competiție. Am luat totul pas cu pas. Am știut că o calificare nu se obține și nici nu se pierde doar după un meci, lucru pe care am încercat să-l transmit și colegilor. Am avut norocul să fac parte dintr-un colectiv puternic și unit atât la Steaua, cât și la Turda, astfel că toți adversarii întâlniți au fost mai puțin periculoși”.Întrebat dacă intenționează să joace în continuare, Stamate ne-a răspuns: ”Asta îmi doresc. Cele câteva luni petrecute la <<birou>> m-au ajutat să-mi dau seama că misiunea mea pe teren nu s-a încheiat. Totodată, m-au făcut să văd cu alți ochi munca celor care se află în spatele echipelor, una deloc ușoară. M-am întors pe teren cu o <<sete>> imensă de handbal, cu încrederea că mai pot bifa câteva trofee în cariera mea și cu dorința de a-mi ajuta noua echipă la îndeplinirea tuturor obiectivelor stabilite pentru acest sezon”.

” Proiectul Potaissei e extrem de bine gândit”

Participant în cupele europene cu Steaua, Pick Szeged și CSM București, Iulian Stamate spune că ”județul Cluj merită cu prisosință acest trofeu și sper să fie primul dintr-o serie lungă. Cei de la Turda m-au primit și m-au integrat în familia lor extrem de rapid, lucru pentru care le sunt foarte recunoscător. Și aici nu vorbesc doar despre echipă și staff tehnic, ci și despre acei fani inimoși care, meci de meci, sunt în tribună și ne susțin. Proiectul Potaissei este extrem de frumos, cu o bază sănătos gândită, cu tineri jucători care au un mare potențial și cu un plan de dezvoltare a infrastructurii bine pus la punct. Eu cred că au toate ingredientele necesare pentru a rămâne una dintre echipele de top în campionatul intern”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net