Pistorius, întâi şi-a atacat iubita cu o bâtă şi apoi a împuşcat-o

Ultima actualizare:

    Pistorius şi Reeva pozau într-un cuplu fericit
Pistorius şi Reeva pozau într-un cuplu fericit

Fostul atlet a susţinut că a confundat-o pe femeie cu un hoţ şi a acţionat în legitimă apărare, dar anchetatorii au descoperit că totul a fost premeditat.

Oscar Pistorius, ex- campion paralimpic, a ucis-o pe Reeva Steenkamp în 2013, de Ziua Îndrăgostiţilor. De atunci e judecat şi are parte de un tratament blând. Totuşi, criminaliştii au scos la iveală dovezi clare ale faptei sale şi acum el riscă o pedeapsă de cel puţin 15 ani de închisoare.

Atletul credea că a scăpat uşor în procesul cu autorităţile din ţara sa, Africa de Sud, însă ieri experţii au făcut dezvăluiri incendiare. Varianta lui Pistorius e că a tras cu pistolul, de patru ori, prin uşa băii crezând că e un hoţ şi a făcut acest gest doar pentru a se apăra. În realitate, în toaletă se afla închisă iubita sa Reeva, care se ascundea de el. Acum, procurorii au desluşit misterul bâtei de cricket ce zăcea pe podeaua băii. S-a demonstrat că urmele de pe obiectul plin de sânge sunt indentice cu cele de pe corpul victimei. Scenariul: după o ceartă violentă, el a bătut-o pe Reeva cu bâta, ea a fugit în baie şi el a tras cu sânge rece. După judecată şi apel, Pistorius a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru omor din culpă şi la trei ani cu suspendare pentru folosire de arme de foc. Înalta Curte din Pretoria va da sentinţa în perioada 13 – 17 iunie şi cu noile probe împotriva sa, atletul riscă 15 ani după gratii.

E “arestat” într-o vilă cu piscină

Pistorius a executat un an din pedeapsa iniţială în spitalul unei închisori din Pretoria, iar în ultimele luni a fost arestat la domiciliu. El a ales să stea la vila unchiului său, un adevărat domeniu dotat cu piscină şi terenuri de sport. Oscar a devenit cunoscut în toată lumea după ce a câştigat mai multe medalii de aur la Jocurile Paralimpice şi a fost primul sportiv cu picioarele amputate ce a participat la Olimpiadă, la ediţia din 2012. A câştigat milioane de euro, dar după problemele cu legea toţi sponsorii s-au retras.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net