Pistorius, eliberat pentru 85.000 €!

Citeste tot despre: 

Oscar Pistorius poate răsufla, deocamdată, uşurat! La 8 zile după ce şi-a ucis iubita, el a părăsit celula şi s-a întors acasă. Cauţiunea a fost stabilită la un milion de ranzi, adică aproximativ 85.000 de euro. Primul termen al procesului e la 4 iunie.

„Am ajuns la concluzia că acuzatul a prezentat un dosar ce permite eliberarea sa pe cauţiune", a spus judecătorul, după ce a detaliat timp de două ore argumentele apărării şi pe cele ale acuzării. Sportivul nu a primit interdicţia de a părăsi Africa de Sud, deoarece, a spus judecătorul, el se bucură de o notorietate prea mare în întreaga lume, şi nu ar avea cum să se ascundă!

Totuşi, Pistorius va trebui să predea autorităţilor armele sale şi paşaportul. În plus, el va trebui să se prezinte la comisariatul din Brooklyn (Pretoria) de două ori pe săptămână şi să nu mai consume alcool.Chiar dacă a recunoscut că s-a convins că Pistorius are tendinţe agresive, magistratul a spus că nu poate solicita reţinerea inculpatului până la primul termen al procesului, care este fixat la 4 iunie, pentru că acuzarea nu a adus dovezi suficiente.

Pistorius a fost inculpat pentru uciderea cu premeditare a prietenei, după ce a împuşcat-o mortal, în noaptea de 13 spre 14 februarie. Reeva Steenkamp (30 de ani) era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV. A apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud.

Loading...