Pavel şi-a încheiat cariera

Ultima actualizare:

Cuevas, 23 de ani, locul 59 ATP, a reuşit să îl depăşească pe Andrei, 35 de ani, locul 646 ATP, care a declarat că se află la ultimul turneu din circuitul profesionist. Pavel rămâne pe tabloul de dublu, unde face pereche cu Gabriel Trifu.

"Mi-a plăcut să joc acest meci, m-am distrat în această o oră şi jumătate de tenis. Mă bucur că am jucat acasă ultima mea partidă. Tot timpul am vrut să câştig acest turneu, însă am reuşit doar la dublu, împreună cu Gabriel Trifu. Am încercat să joc cât mai bine în acest meci, chiar dacă nu am avut timpul necesar să îl pregătesc, dar se vede vârsta", a declarat Andrei Pavel după ultimul său meci din carieră jucat în proba de simplu.

Jucătorul român a spus că este mândru de faptul că a reuşit în acest sport, chiar dacă s-a văzut nevoit să se stabilească într-o altă ţară (Germania) şi a mărturisit că cea mai mare realizare din cariera sa sunt meciurile jucate pentru România în Cupa Davis.

Andrei Pavel este căpitanul nejucător el echipei României de Cupa Davis. A ocupat cel mai bun loc în clasamentul ATP, în octombrie 2004, poziţia nr. 13. În 15 ani de carieră, el a câştigat 5,2 milioane dolari. În 2001 a obţinut titlul de Master Series, la Montreal. A mai câştigat turneele de la Tokyo, 1998, şi St.Poelten, 2000. A participat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice de vară.

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, azi, că tenisul va fi mai sărac după retragerea lui Andrei Pavel, care a fost eliminat în ultimul său meci din carieră de uruguayanul Pablo Cuevas, în turul I al BCR Open Romania.

"De acum Pavel trebuie să aibă grijă de fetiţele sale. Deja este antrenor la Cupa Davis, dar cred că tenisul va fi mai sărac fără el. Era un jucător bun pentru echipa de Cupă Davis. Acum vin din urmă câţiva jucători, dar nu cred că este suficient", a spus Năstase.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net