Paula Ungureanu, lector la cursul de psihologie sportivă din București

Ultima actualizare:

    Paula Ungureanu este portar la echipa feminina de handbal CSM BucurestiFOTO: Sportpictures.eu
Paula Ungureanu este portar la echipa feminina de handbal CSM BucurestiFOTO: Sportpictures.eu

Asociația pentru Psihologia Sportului a organizat, în acest an, în patru orașe ale țării, un curs de inițiere și instruire în psihologia sportului numit “Psihologia performanței în sport”. Iașiul a fost primul oraș în care a avut loc acest curs, în zilele de 5 și 6 mai, apoi Târgu-Jiu, 6-7 octombrie, Brașov (3-4 noiembrie) și se încheie, ca de obicei, cu București, în acest weekend, 8-9 decembrie.

De această dată, în sala de curs a Academii de Studii Economice din București, printre lectori se vor afla și doi sportivi, cunoscuta handbalistă Paula Ungureanu și cel mai bun parapantist român, care a zburat prin fața morții în 2018, Tudor Dorobanțu.

Fostul portar al echipei naționale de handbal a României, actualmente la campioana țării, CSM București, Paula Ungureanu, a declarat că este extrem de încântată să explice importanța psihologiei în sport și cât de utilă este pregătirea mentală pentru a ajunge pe cele mai înalte culmi ale performanței: “Cred că voi avea ceva emoții în fața cursanților, dar sper să mă descurc și la final să mă bucur de o nouă experiență din cariera mea. Voi povesti cum am reușit să mă capacitez meci de meci, să o iau de la capăt, să mă mențin în topul performanței, deci veți înțelege importanța psihologiei în sport văzută din perspectiva noastră, a celor care vă bucurăm”.

“Acest curs a fost conceput pentru a oferi suportul necesar celor care sunt preocupaţi de atingerea excelenţei în sport. Cursul face parte dintr-un program de iniţiere şi instruire, pe care APPS îl va implementa la nivel naţional. Dacă eşti psiholog, antrenor sau manager şi eşti preocupat de obţinerea performanţei în sport, te aşteptăm la cel mai actual curs de iniţiere şi instruire în psihologia sportului, unde vei dobândi informaţiile necesare optimizării potenţialului sportivilor cu care lucrezi”, a declarat Andreas Hniatiuc despre psihologia în sport. 

Temele dezbătute la curs:

- Nevoia de schimbare în sportul românesc

- Mentalitate și performanță în sport

- Rolul psihologului în sportul de performanță

- Tehnici și instrumente de evaluare a potențialului sportiv

- Sportul de performanță și uzură psihică. Depresia la sportivi

- Drumul spre succes

- Intervenția individuală și de grup în optimizarea performanțelor sportive

- Aspecte practice. Exerciții. Teme de lucru. Activități.

Prețuri: 340 lei pentru înscrieri până la 7 decembrie, ora 21:00, 380 lei pentru înscrieri în prima zi de curs.

Detalii despre curs, pe site-ul oficial al Asociației pentru Psihologia Sportului: http://www.psihologiasportului.ro/curs-psihologie-sport-2018/#

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net