Pandemia de COVID-19 amână și meciul de rugby România - Belgia din 1 noiembrie

rugby-romania-belgia-fercu-2018_rps6048.jpg

Cătălin Fercu a evoluat în ultimul meci cu Belgia (62-12) disputat în România, în 2018
Cătălin Fercu a evoluat în ultimul meci cu Belgia (62-12) disputat în România, în 2018
Foto: sportpictures.eu

Programat a se desfășura în 1 noiembrie, cel mai probabil pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”, meciul România - Belgia, contând pentru ediția 2020 a Rugby Europe Championship nu se va mai disputa anul acesta. În contextul creșterii accelerate a numărului de persoane infectate cu COVID-19, forul continental a luat decizia de a anula toate partidele organizate sub egida sa până în ianuarie 2021, cel puțin.

Federația Română de Rugby a precizat că naţionala noastră de  seniori „nu va mai disputa niciun meci în această toamnă, jucătorii reuniţi la începutul săptămânii trecute, la Snagov, pentru a pregăti meciul cu Belgia de pe 1 noiembrie, urmând a se întoarce la cluburile lor”.
Vizate de decizia Rugby Europe mai sunt celelalte meciuri dinultima etapă a Rugby Europe Championship 2020 (Georgia - Rusia, în 1 noiembrie, şi Spania - Portugalia, în 15 noiembrie), partida de baraj dintre Olanda şi echipa clasată pe ultimul loc din Rugby Europe Championship ediţia 2020, confruntările din Women XV Senior Championship (Spania - Rusia, în 24 octombrie, şi Spania - Olanda, în 31 octombrie), precum și cele din Rugby Europe Trophy. „Rugby Europe va urmări situaţia sanitară la nivel european, urmând să ia o decizie, în viitor, pentru reprogramarea partidelor”, a menționat site-ul frr.ro, care citează și o declarație pe această temă a lui Octavian Morariu, președintele Rugby Europe: „Chiar dacă am elaborat un Protocol de joc, cu reguli şi măsuri stricte, trebuie să suspendăm competiţiile pe care le organizăm pentru că prioritar este sănătatea jucătorilor şi a oficialilor de meci în condiţiile în care majoritatea dintre aceştia au statut de amator. Nu putem să-i expunem la acest virus sau să îi ţinem în carantină pentru că asta ar fi o mare problemă pentru ei. Trebuie să avem răbdare pentru a putea organiza meciurile în cele mai bune condiţii”.
Învinsă în meciurile cu Georgia (13-41), Portugalia (11-22), Spania (7-24) și Rusia(25-32), echipa României ocupă ultimul loc în clasamentul Rugby Europe Championship, cu 5 puncte, în timp ce Belgia se află pe penultima poziție, cu 7 puncte.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1