Ovidiu Ionescu s-a calificat la Jocurile Olimpice: ”Nu am cuvinte!”

Ultima actualizare:

    Ovidiu Ionescu e cel mai bunjucător de tenis de masă din România
Ovidiu Ionescu e cel mai bunjucător de tenis de masă din România

Echipa olimpică a României a ajuns la 63 de membri după ce Ovidiu Ionescu, cel mai bun jucător de tenis de masă din România a obținut biletele pentru competiția de la Tokyo în proba de simplu masculine. El e primul jucător care se califică după trei înfrângeri.

După o săptămână de foc petrecută la turneul de la Guimaraes, Ovidiu Ionescu a prins cu mari emoții biletul de Tokyo în proba de simplu masculin. Cel mai bun jucător de tenis de masă din România a fost eliminat de pe primul tablou al competiției cu trei înfrângeri, iar pe tabloul al doilea a ajuns până în semifinală pe care a câștigat-o, adjudecându-și astfel calificarea la JO. „Sunt printre puținii din istorie care cu trei înfrângeri reușește să se califice. Această calificare a venit destul de greu, dar cred că este mai frumos așa! Să reușești în ultimul meci, în ultima zi, când toată lumea este plecată acasă, trebuie să fii și norocos Calificarea aceasta la Jocurile Olimpice vine după un an foarte greu, de pandemie și pur și simplu sunt fără cuvinte, este o bucurie de nedescris”, a declarat Ovidiu.


    Ovidiu Ionescu a primit o plachetă specială după calificarea la Jocurile Olimpice
Ovidiu Ionescu a primit o plachetă specială după calificarea la Jocurile Olimpice

Este a doua Olimpiadă la care va participa

Sportivul va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, după ediția 2016, de la Rio. Acum are planuri mari. “Îmi doresc să reușesc și o performanță la aceste Jocuri Olimpice, chiar cred în mine, sper să încheiem și cu dublu mixt să fiu calificat la două probe”, spune el.

Andrei Filimon, antrenorul lui Ovidiu de la lotul național, spune că nu există bucurie mai mare decât să își vadă sportivul calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. „Vreau să îl felicit, a jucat extraordinar în ultimul meci. A mai avut o șansă în Qatar pe care a ratat-o. Acest turneu mi-a demonstrat că orice jucător poate să se califice la Olimpiadă”, a declarat Andrei Filimon.

A avut trei victorii din trei pe al doilea tablou de calificare

Turneul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo a avut loc la Guimaraes, în Portugalia, între 21-25 aprilie. România a participat cu doi sportivi în concursul rezervat băieților, Ovidiu Ionescu și Rareș Șipoș. Ovidiu Ionescu și-a asigurat prezența la Tokyo după o semifinală câștigată pe tabloul al doilea. De altfel, Ovidiu a avut trei victorii în această fază: în optimi l-a învins pe rusul Vladimir Sidorenko, cu 4-1, în sferturi pe austriacul Daniel Habesohn cu 4-3, iar semifinala turneului preolimpic s-a încheiat cu victoria cu 4-1 a lui Ovidiu împotriva britanicului Paul Drinkhall. Conform regulamentului, finala nu s-a mai disputat. În meciurile de pe primul tablou, românul a pierdut de trei ori, dar a avut șansa jocurilor pe tabloul doi.

La rândul său, Rareș Șipoș a fost la un pas de a-și asigura prezența la Olimpiadă. Sportivul de 20 de ani a fost eliminat în sferturile celui de-al doilea tablou principal, după ce în primul a ajuns până în semifinală, unde a fost învins cu 2-4 de către jucătorul din Ucraina, Lei Kou. La fete, țara noastră nu a avut reprezentantă în calificări, Eliza Samara și Bernadette Szocs având deja biletele pentru JO în buzunare. 

Românii calificați la tenis de masă

Federația Română de Tenis de Masă are calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo echipa feminină, condusă de antrenorul Viorel Filimon, și două sportive din două posibile în proba de simplu: Eliza Samara și Bernadette Szocs. Ovidiu Ionescu în a obținut acum accesul în proba de simplu masculin și așteaptă confirmarea ITTF pentru calificarea dublului mixt, alături de Bernadette Szocs.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net