Organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco renunţă la un obicei ce data din 1950

monte-carlo-epa-efe-h_56917641.jpg

Pe străzile din Monte Carlo se desfășoară curse de Formula 1 din mai 1950
Pe străzile din Monte Carlo se desfășoară curse de Formula 1 din mai 1950
Foto: EPA-EFE

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, cel mai vechi din ”Marele Circ” pe care se mai dispută curse și acum, alături de cele din Marea Britanie (Silverstone), Italia (Monza), Belgia (Spa-Francorchamps) şi Franţa (Reims-Gueux), renunţă la ziua liberă de vineri. O hotărâre asemănătoare a adoptat, recent, și All England Lawn Tennis Club, care a reununțat la duminica liberă dintre cele două săptămâni în care se dispută meciuri pe tabloul principal al turneului de tenis de la Wimbledon.

Potrivit BBC, din 2022, Marele Premiu de la Monte Carlo se va desfăşura după formatul obişnuit, cu antrenamente programate în ziua de vineri, calificările sâmbăta şi cursa, duminică. "Monaco va fi un grand prix de trei zile. Deci vineri, sâmbătă şi duminică în loc de joi, liber, apoi sâmbătă şi duminică. Aceasta este schimbarea pe care o vom introduce anul viitor'", a declarat şeful F1 Stefano Domenicali pentru CNN. Până acum, ziua de vineri era liberă, iar antrenamentele se desfășurau joi. Această tradiţie data de pe vremea când cursa monegască era organizată în weekend-ul în care se marca Înălţarea şi a rămas valabilă şi după ce competiţia nu a mai fost legată de această sărbătoare religioasă.
Pentru Principat şi comercianţii de acolo, această tradiţie a făcut posibilă o prezenţă a publicului sporită, timp de patru zile în loc de trei. Totodată, formatul tradiţional a amplificat reputaţia cursei de la Monaco. În fiecare seară de joi, în faimosul port din Principat se organizau petreceri, lăsând vinerea liberă pentru ca oaspeţii să se recupereze sau să ia parte la alte evenimente, înainte ca aceștia să se întreacă pe circuitul stradal în weekend.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5