"Oraşul minune", îndoliat de războiul traficanţilor de droguri

Ultima actualizare:

Imaginile unui helicopter al poliţiei în flăcări, lovit în week-end-ul trecut de traficanţii de droguri, în apropierea legendarului stadion Maracana, au făcut înconjurul planetei, umbrind imaginea de carte poştală a oraşului carioca, imagine prezentată de autorităţi pentru a câştiga organizarea Jocurilor Olimpice.

Urcat pe baricade încă de luni, preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva a promis să cureţe murdăria care cangrenează al doilea oraş al Braziliei.

Sute de poliţişti caută de la începutul săptămânii autorii tirurilor împotriva helicopterelor, în numeroasele favelas, unde locuitorii terorizaţi se află în tirul încrucişat al poliţiei şi narco-traficanţilor. În 6 zile, războiul traficului a făcut deja 33 de morţi.

Membrii Comitetului internaţional olimpic au reiterat încrederea lor în capacitatea oraşului Rio de a organiza Jocuri Olimpice sigure, reamintind că Londra a fost lovită de un val de atentate teroriste (52 de morţi) în iulie 2005, a doua zi după alegerea oraşului pentru găzduirea Jocurilor Olimpice din 2012, informează Agerpres.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net