Octavian Belu, la borna 60

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cel mai titrat antrenor din istoria sportului mondial (279 medalii) şi-a sărbătorit aseară, ziua de naştere. Gimnastele campioane i-au dăruit un tablou cu fotografii de la competiţiile câştigate împreună.

Oamenii sportului românesc şi-au dat întâlnire aseară la restaurantul Maiko din Satul Francez pentru a-l sărbători pe cel mai mare antrenor din istoria sportului mondial, Octavian Belu.

Cel care timp de trei decenii le-a condus pe gimnastele noastre la marile competiţii internaţionale şi-a primit invitaţii cu zâmbetul pe buze, cu eleganţa şi politeţea care îi sunt caracteristice.

Ilie Năstase a venit cu o sticlă de şampanie la ziua prietenului său

simeon stalpnicul png

S-a amuzat atunci când Cristian Gaţu, preşedintele FR de Handbal, i-a oferit cadou un semn de circulaţie pe care era inscripţionată cifra 60. „Mă simt acum la fel ca la 50 de ani. Şi probabil că la fel mă voi simţi şi la 61", a declarat cel născut la Ploieşti, în 17 februarie 1951.

Întrebat ce a fost într-o viaţă anterioară, Octavian Belu a răspuns că „probabil a fost japonez. Ninja nu cred, pentru că ei făceau răutăţi. Mai degrabă, am fost samurai.Oricum, mă regăsesc în poporul japonez. Îl admir pentru politeţea de care dau dovadă oamenii de acolo, pentru seriozitatea şi perseveranţa lor".

Antrenorul lotului olimpic feminin de gimnastică a recunoscut că nu are multe riduri pentru că a fost atent cu viaţa pe care a dus-o.

Octavian Belu a primit cel mai original cadou din partealui Cristian Gaţu

simeon stalpnicul png

„Eu nu am făcut excese. Alţii se consumă repede. Singurul meu exces, dacă se poate spune aşa, a fost gimnastica. Probabil că voi mai petrece ceva timp în sală, alături de sportive", a mărturisit Bellu, care a recunoscut că îi plac surprizele.

Felicitat de actualele sportive, dar şi de campioanele care au trecut în retragere - Andreea Răducan, Gina Gogean şi celelalte staruri i-au oferit o sticlă de vin din 1951 -, Octavian Belu a mărturisit că e încrezător în viitorul acestui sport de la noi.

Ilie Năstase nu s-a dezminţit nici de data aceasta. După ce a întredeschis uşa de la restaurant, campionul tenisului a intrat cu o sticlă de şampanie pe care a desfăcut-o după un îndelung ceremonial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net