O româncă e cea mai bună gimnastă din SUA

19-sport-646x404.jpg

Maya face furori la concursurile naționale
Citeste tot despre: 

Maya Mândruţ are doar 10 ani, dar este deja un nume în gimnastica din Statele Unite ale Americii. Este născută în SUA, după ce părinţii ei s-au mutat acolo în 2002, dar aceştia o consideră tot o sătmăreancă, aşa cum se consideră şi ei.

„Am plecat din ţară deoarece soţul meu, Sorin, a găsit un loc de muncă în State in construcţii. Ne doream un viitor mai bun. Actualmente este un contractor şi are firma lui de construcţii. Pe Maya am născut-o aici şi i-am oferit posibilitatea să facă sport de mică. Maya, la trei ani a făcut balet. Era foarte talentată. După un an, am dus-o la gimnastică pentru prima dată, unde s-a simţit în largul ei. Antrenorii au remarcat-o imediat”, afirmă Ildiko Mîndruţ, mama micei campioane, potrivit adevarul.ro.

De şase ani Maya este înscrisă la un club de gimnastică, unde a evoluat extraordinar de repede. „Am avut noroc că atunci când a început Maya gimanstica am găsit o antrenoare foarte bună la sala de sport. Acum face antrenament zilnic. Şcoala şi antrenamentele costă cam 10,000 $ pe an plus cheltuielile de competiţii”, mai povesteşte mama fetei. După toate competiţiile din 2016 şi după adunarea punctajelor, Maya a fost declarată cea mai bună sportivă la categoria 7 din Statele Unite ale Americii. Aceasta a surclasat multe alte sportive care sunt cu câţiva ani mai mari ca ea. Acest lucru i-a adus o mare bucurie, fiind a doua oară în trei ani când a reuşit această performanţă.

«Vreau să obțină o bursă de studii»

Micuța Maya a mărturisit că are planuri mărețe în carieră. ”Visul meu este să ajung în echipa olimpică, dar dacă nu voi reuşi, pentru că sunt mulţi copii buni, sunt mulţumită şi să facă parte dintr-o echipă de gimnastică a unei facultăţi din State precum UCLA (University of California) sau Stanford, unde să am o bursă de studii. Gimnastele favorite din România sunt Nadia Comăneci şi Larisa Iordache”, a declarat mica gimnastă.

Loading...

Citește și

  • Chiar în zilele în care, în Elveţia, echipa feminină de gimnastică a României luptă la Campionatele Europene, întreaga ţară e pusă pe jar în urma destăinuirilor făcute de Maria Olaru în cartea autobiografică „Preţul aurului. Sinceritate incomodă”. Răscolind puţin în trecut, vedem că metodele inumane de tratament a sportivelor au fost resimţite negativ şi de alte fost gimnaste.

  • Scandalul provocat de citatele Mariei Olaru, fostă gimnastă, în cartea autobiografică ”Preţul aurului. Sinceritate incomodă” ia amploare. După ce a șocat o țară întreagă cu dezvăluirile incredibile referitoare la duritatea sistemului de pregătire de la lotul naţional de gimnastică, acum a venit rândul fostelor ei colege să ia atitudine și să mărturisească cum au stat de fapt lucrurile în timpul antrenamentelor cu antrenorii Mariana Bitang și Octavian Bellu.

  • samir ait said accidentare

    Gimnastul francez Samir Ait Said a suferit, sâmbătă seară, o gravă accidentare la un picior, cel mai probabil o dublă fractură de tibie și peroneu, la aterizarea de la sărituri, în calificările de la Jocurile Olimpice de la Rio.

  • Într-un fel sau altul, acuzaţiile de acum ale Mariei Olaru se regăsesc în alte scandaluri celebre care au lovit gimnastica feminină în ultimele două decenii.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1