O pereche de ghete, vândută la licitaţie cu 517.000 de euro

jordan-michael-gettyimages-244773.jpg

Michael Jordan a câștigat 6 titluri NBA cu Chicago Bulls
Michael Jordan a câștigat 6 titluri NBA cu Chicago Bulls
Foto: Guliver / GettyImages

Purtând autograful lui Michael Jordan, o pereche de ghete Air Jordan 1 a fost vândută la licitaţie cu 560.000 de dolari (517.000 de euro). S-a stabilit astfel un record absolut pentru această categorie de încălțări sport.

În culorile roşu, alb şi negru, ghetele au fost purtate de  Michael Jordan la un meci din 1985. Valoarea lor este cu atât mai mare cu cât au autograful starului NBA pe ele. În plus, interesul pentru obiectele care i-au aparținut baschetbalistului ce a evoluat în NBA pentru Chicago Bulls (1984-1998) și Washington Wizards (2001-2003) a crescut de când cu difuzarea documentarului ”Ultimul dans”(”The Last Dance”.
Prin această achiziție s-a depășit și recordul deținut până acum de “Moon Shoe”, una dintre primele ghete produse de Nike și care au fost vândute, tot la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s, în iulie 2019, pentru 437.500 de dolari. De asemenea, s-a confirmat că interesul pentru această categorie de încălțări sport rămâne ridicat în ciuda pandemiei cu care se confruntă lumea în această perioadă. 
Air Jordan 1 este primul model de ghete sport pe care Nike l-a produs special pentru Michael Jordan. El le-a purtat în primul său campionat disputat pentru Bulls. ”Cred că aceste ghete sunt cele mai emblematice din toate timpurile”, a spus colecționarul Jordan Geller înainte de licitație.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1