Nicolas Țârcă, americanul din gimnastica românească

Ultima actualizare:

    Nicolas Țârcă la startul unui exercițiu
Nicolas Țârcă la startul unui exercițiu

Nicolas Țârcă, un puști născut peste Ocean, s-a mutat în țara natală a părinților săi pentru a-și urma visul: acela de a face gimnastică la cel mai înalt nivel.

Băiatul a obținut 5 medalii la Campionatele Naționale și s-a calificat la Europenele din Turcia, dar le-a ratat din cauza coronavirusului. La ultima testare înainte de plecare a fost găsit pozitiv. Mama balerină, tatăl fost gimnast, iar fiul lor de 13 ani câștigă medalii la gimnastică pentru România. Născut în Tennessee, sportivul face gimnastică de la 8 ani și vorbește la perfecție limba română. Și-a dorit foarte mult să ajungă la Campionatele Europene din această lună - programate inițial pentru luna mai -, dar pentru asta trebuia să își câștige locul în echipa națională. Și a făcut-o cu brio: la primul concurs la care a participat după pandemie, Campionatele Naționale, Nicholas a câștigat 5 medalii, trei de argint și două de bronz și și-a asigurat biletul de participare cu echipa de juniori la Campionatele Europene de la Mersin, din Turcia. Din păcate, din cauza depistării pozitive cu coronavirus la testul de dinaintea plecării spre Turcia, el ratează primul European din carieră.

Nicolas Țârcă a luat trei medalii de argint la Naționale
Nicolas Țârcă a luat trei medalii de argint la Naționale

Nicholas are și un idol în sportul pe care îl practică de la 3 ani: un gimnast japonez, câștigător a 7 medalii olimpice. „Kohei Uchimura, îmi place de el mult”, recunoaște Țârcă. Chiar dacă are doar 13 ani, tânărul sportiv știe exact ce vrea să facă în continuare: ”Îmi place și în România, dar mi-e dor de America. Vreau să intru la colegiu, să fac acolo gimnastică, dar și studiile”, recunoaște Nicholas Țârcă.

Fără Nicholas Țârcă, rămas acasă, naționala de juniori a României s-a clasat pe locul 4 în concursul pe echipe de la Europene, fiind devansată de Ucraina, Ungaria și Bulgaria. În urma rezultatelor obținute în concurs, fraţii gemeni Gabriel şi Robert Burtanete s-au calificat şi în trei finale pe aparate, plus cea de la individual-compus. Seniorii, care îl au ca lider pe veteranul Marian Drăgulescu, au început calificările joi seară.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net