«Ne-am făcut un cadou minunat»

Ultima actualizare:

    Handbalistele vor primi în jur de 10.000 de euro pentru bronzul mondialFoto: Mediafax
Handbalistele vor primi în jur de 10.000 de euro pentru bronzul mondialFoto: Mediafax

Eroinele din naţionala României au revenit acasă după ce au scris una dintre cele mai frumoase poveşti din istoria sportului românesc. O poveste încheiată cu bronzul Campionatului Mondial.

Întâmpinate de ministrul tineretului şi sportului, Elisabeta Lipă, dar şi de şeful handbalului românesc, Alexandru Dedu – aflat încă în scaun cu rotile după accidentul de motocicletă suferit anul trecut – fetele noastre au fost primite aşa cum se cuvine: la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă. „Le felicit pentru dăruire, determinare, pentru modul cum au luptat până în ultimul minut. Să dea Dumnezeu să vă văd campioane olimpice pentru că meritaţi şi aţi arătat că puteţi”, a declarat Lipă. 

Alexandru Dedu le-a informat pe fete că premiile pentru performanţa din Danemarca, acolo unde în finala mică „tricoloarele” au învins cu 31-22 Polonia, vor fi „mărite substanţial în şedinţa de Guvern de vineri a primei”. Fără suplimentări, handbalistele noastre urmau să primească în jur de 7.500 de euro fiecare pentru parcursul de la Mondiale. 

Oana Manea, una dintre cele mai valoroase jucătoare din lot, era extrem de fericită: „Suntem foarte mulţumite de această medalie. Pentru că atunci când am plecat nu ştiu câtă lume ne dădea şanse la o medalie. Este un cadou pe care ni l-am făcut singure, am dat totul pe teren pentru această medalie. Următorul obiectiv este să mă odihnesc un pic. Apoi să ajungem la Olimpiadă pentru că asta îşi doreşte orice sportiv”, a declarat Manea.

La plecare, handbalistele au avut surpriza de a fi aşteptate de 30 de fani. „România”, „România” şi „Suntem mândri de voi” au fost scandările fanilor care au aşteptat delegaţia “tricoloră”. Jucătoarele s-au oprit şi au stat aproximativ cinci minute, timp în care au făcut poze cu fanii.

Neagu: «Nu mă mai comparaţi cu Messi»

Cea mai bună jucătoare de la CM, Cristina Neagu, s-a arătat deranjată la sosirea în ţară de comparaţia cu Messi. „Nu înţeleg această comparaţie, Messi e Messi, eu sunt Cristina Neagu şi atât. Eu mă numesc Cristina Neagu şi prefer să rămân Cristina Neagu. Nu vreau să mai spun de 100.000 de ori, această comparaţie nu îşi are rostul”, a declarat Neagu.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net