Naționala feminină de tenis de masă s-a calificat la Jocurile Olimpice

Ultima actualizare:

    Bucuria romancelor după calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020Foto: Facebook
Bucuria romancelor după calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020Foto: Facebook

Calificare dramatică pentru naționala feminină de tenis de masă a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. ”Tricolorele” vor putea lupta pentru medalii la vară după ce au învins India cu scorul de 3-2. În Japonia, Bernadette Szocs va putea lupta și pentru titlul de Miss JO.

Considerate favorite certe în fața indiencelor, fetele noastre au avut mari emoții în a-și asigura calificarea la Jocurile Olimpice. Partida din cadrul turneului preolimpic de la Gondomar (Partugalia) a început greoi pentru noi, cu o victorie dificilă obținută de perechea Daniela Dodean/ Elizabeta Samara, scor 3-2, în fața surorilor Sutirha și Ayhika Mukherjee. A intrat apoi la masa de joc Bernadette Szocs, care, surprinzător, a fost învinsă cu 3-1 de Manika Batra. România a fost readusă în avantak de Elizabeta Samara (3-1 cu Ayhika Mukherjee), după care a revenit în acțiune Bernie. Numai că, probabil din cauza emoțiilor, ea nu a reușit să o învingă pe Sutirha Mukherjee, pierzând cu 3-2 și aruncând întâlnirea în prelungiri. Punctul calificării a fost obținut de experimentata Daniela Dodean Monteiro, învingătoare cu 3-1 de Manika Batra.

Bernadette Szocs, cea mai frumoasă jucătoare de tenis de masă

Astfel, România, deținătoarea titlului european, va fi prezentă printre cele mai valoroase 16 echipe din lume la Tokyo, în vară. Acolo unde, dacă nu vor apărea accidentări nedorite, vor juca pentru obținerea unei medalii istorice aceleași trei fete de numele cărora se leagă toate performanțele din ultimii ani: Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro și Bernadette Szocs. Considerată una dintre cele mai frumoase jucătoare din tenisul de masă mondial, aceasta din urmă va fi una dintre principalele atracții ale Jocurilor Olimpice. În vârstă de aproapre 25 de ani, românca face ravagii pe Internet cu fotografiile pe care le postează, fiind una dintre jucătoarele cu cei mai mulți fani din întreaga lume. Cu o înălțime de 1,59 metri și 49 de kilograme, Bernie are o agilitate de felină și un joc în viteză cu care își surprinde deseori adversarele. De altfel, participantă deja la JO de acum patru ani, de la Rio de Janeiro, jucătoarea originară din Târgu Mureș este deja dublă campioană europeană alături de naționala României. De asemenea, are o medalie de bronz la dublu mixt la Campionatele Europene, dar a câștigat și cel mai puternic concurs european, Europe Top 16, în urmă cu doi ani, acolo unde anul trecut a jucat ”doar” finala.

Băieții au ratat calificarea la Jocurile Olimpice

Din păcate, naționala masculină de tenis de masă a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice. ”Tricolorii” au pierdut în primul tur al turneului preolimpic, fiind învinși cu scorul de 3-2 de Slovacia. Astfel, jucătorii noștri mai au doar o șansă de calificare individuală la competiția de la Tokyo, care ar trebui fructificată la turneele de calificare programate în următoarele luni.

România – India 3-2

Daniela Dodean Monteiro/Elizabeta Samara – Sutirha Mukherjee/Ayhika Mukherjee  3-2 (10-12, 12-10, 7-11, 11-5, 11-6)

Bernadette Szocs – Manika Batra 1-3 (11-7, 10-12, 9-11, 7-11)

Elizabeta Samara – Ayhika Mukherjee 3-1 (12-10, 5-11, 11-2, 11-7)

Bernadette Szocs – Sutirha Mukherjee 2-3 (11-8, 7-11, 9-11, 11-3, 4-11)

Daniela Dodean Monteiro – Manika Batra 3-1 (11-6, 11-4, 3-11, 11-2)

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net