Naționala feminină de handbal dă ”semne de boală”

crina-pintea-romania-handbal-h_54846902.jpg

Transferată la Gyor, în iarnă, Crina Pintea a avut evoluții deosebite și pentru România
Foto: EPA

Lipsită de Cristina Neagu și de alte titulare, naționala feminină de handbal a pierdut la diferențe mari meciurile disputate la Golden League

Invitată să participe la etapa a 3-a a unei competiții care a fost lansată în 2012, România s-a înclinat în fața Franței (18-28), Norvegiei (27-31) și Danemarcei (23-36), terminând pe ultimul loc. 
Rezultatele, precum și jocul sunt îngrijorătoare în perspectiva calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Și chiar dacă a fost lipsită de câteva dintre titulare, inclusiv de Cristina Neagu, aflată în recuperare după operația la genunchi din ianuarie, echipa României a dovedit în disputele din Franța că schimbul de generații se realizează greu și în handbalul nostru. Dintre jucătoarele folosite de Martin Ambros s-au evidențiat Crina Pintea și Cristina Laslo, precum și portarii Iulia Dumanska și Denisa Dedu. Adică patru jucătoare care au avut evoluții pozitive și în competiții internaționale oficiale. 

95 de goluri încasate în 3 meciuri!

La Golden League, România a arătat aceleași simptome ale unei ”boli” de care suferă și CSM București. Mai exact, a dovedit slăbiciuni în defensivă, încasând 95 de goluri, adică foarte multe comparativ cu Danemarca (76), Norvegia (69) și Franța (67). În atac, în schimb, naționala a acționat ceva mai bine doar dacă ne raportăm la campioana mondială. Fiindcă România a ocupat și la acest capitol ultimul loc, cu 68 de goluri, după Franța (72), Danemarca (81) și Norvegia (86).  
Golurile României, în cele trei meciuri, au fost marcate de Pintea (15), Laslo (9), Dincă (8), Perianu (8), Ostase (5), Seraficeanu (4), Zamfirescu (4), Boian (4), Bucur  (3), A. Popa (3), Polocoșer (2), Constantinescu (2) și Pristăvița (1).

Loading...