Naționala de rugby va pleca în Portugalia la un mini-stagiu de pregătire

Ultima actualizare:

    În 2019, Stejarii au mai efectuat un mini-stagiu de pregătire la începutul lunii ianuarie Foto: FRR
În 2019, Stejarii au mai efectuat un mini-stagiu de pregătire la începutul lunii ianuarie Foto: FRR

Echipa de rugby seniori a României pregătește debutul în ediția 2019 a Rugby Europe International Championship 2019 (REIC 2019). Stejarii vor participa la un nou stagiu de pregatire care va avea loc între 24 ianuarie și 17 februarie. La început vor participa doar jucătorii care evoluează în campionatul intern, aceștia urmând să se antreneze la Izvorani. În 27 ianuarie, naționala va pleca în Portugalia, unde va susține un meci de pregătire cu echipa țării gazdă (în 30 ianuarie, la 20.00, ora locală, pe Estadio Universitario din Lisabona).

După mini-stagiul lusitan, Stejarii vor reveni în țară, unde vor pregăti debutul în REIC 2019, programat în 9 februarie, la Cluj, cu Georgia. În săptămâna premergătoare acestui meci se vor alătura lotului și jucătorii care evoluează în Franța și în Anglia.

Pentru acest stagiu, staff-ul tehnic a convocat 28 de jucători care evoluează în campionatul intern, aceștia provenind de la următoarele cluburi: CSM București - 10, CSA Steaua - 7, Timișoara Saracens - 7, CSM Știința Baia Mare - 4. Reunirea lotului va avea loc joi, 24 ianuarie, la sediul Federatiei Romane de Rugby.

Jucătorii convocați pentru acest stagiu:

ÎNAINTARE (15 jucători)

Pilieri (4): Alexandru Savin (CSM București), Constantin Pristăviță (CSM Știința Baia Mare), Alex Gordaș (CSM București), Vasile Bălan (CSM București)

Taloneri (2): Florin Bardașu (CSM București), Eugen Căpățână (Timișoara Saracens)

Linia a II-a (3): Marian Drenceanu (CSM București), Andrei Iurea (CSM Știința Baia Mare), Marius Iftimiciuc (Timișoara Saracens)

Linia a III-a (6): Damian Strătilă (CSA Steaua), Adrian Ion (CSM București), Cristi Chirică (CSM Știința Baia Mare), Viorel Lucaci (CSA Steaua), Vlad Neculau (Timișoara Saracens), Dorin Lazăr (Timișoara Saracens)

TREISFERTURI (13 jucători)

Mijlocași de grămadă (2): Florin Surugiu (CSA Steaua), Valentin Calafeteanu (CSM București)

Mijlocași la deschidere (1): Daniel Plai (CSA Steaua)

Aripi (3): Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Nicolas Onuțu (CSM București), Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens)

Centri (5): Florin Vlaicu (CSM București), Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare), Tangimana Fonovai (CSM București), Vladuț Popa (Timișoara Saracens), Eduard Bencea (CSA Steaua)

Fundași (2): Marius Simionescu (Timișoara Saracens), Ionel Melinte (CSA Steaua)

Staff-ul tehnic are următoarea componență: Marius Tincu - antrenor principal interimarDanie de Villiers - antrenor treisferturiLynn Howells - consultant tehnic din partea World RugbyJames de Lacey - preparator fizicFlorin Tașcă - preparator fizicRadu George - kinetoterapeutCătălin Stoian - kinetoterapeutVlad Ilie - doctorNicoleta Ene - manager

Antrenor principal interimar, Marius Tincu a declarat înaintea acestei acțiuni a echipei României: "În primul rând, trebuie să îi cunosc pe toți jucătorii și spun asta gândindu-mă la cei foarte tineri, cu care nu am lucrat până acum. Să vedem în ce formă se află, fizic, mental. Doresc să am discuții cu fiecare jucător în parte. Să văd ce obiective, motivație și gânduri are. Și, evident, discuții colective în care să le putem prezenta obiectivele pe care le avem setate pentru REIC 2019, cum am gândit pregătirea, sistemul de joc. Este foarte important că avem acest meci de pregătire cu Portugalia pentru că astfel putem avea o evaluare corectă a jucătorilor. Este un meci pe care ni-l doream pentru că sunt baieți care nu au mai jucat din noiembrie și asta se simte pe teren. Vom debuta în competiție cu un meci greu, împotriva Georgiei, iar gândul nostru a fost să facem un lot mai larg pentru această partidă. Să ne putem antrena în condiții cât mai bune afară. De aceea Portugalia este o opțiune foarte bună, pentru că la noi în țară, la temperaturi puțin peste zero grade, e greu să poți face o pregătire profesionistă".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net