Naționala de Mountain Bike a dus ciclismul românesc la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020!

dinamo-bikexpert-superbet.jpg

Dinamo BikeXpert Superbet a obtinut cele mai mari succese in mountain-bike în acest sezon
Dinamo BikeXpert Superbet a obtinut cele mai mari succese in mountain-bike în acest sezon
Citeste tot despre: 

Toți sportivii visează la Jocurile Olimpice, iar pentru naționala de Mountain Bike a României visul a devenit realitate.

3 cicliști au punctat în calificările pentru competiția supremă, care va avea loc vara viitoare în Japonia: Ede Molnar de la Dinamo-BikeXpert-Superbet, Vlad Dascălu de la Brujula Bike Racing Team și Lucian Logigan de la Scott Faresin Team. Lupta a fost grea, dar lovitura de grație a dat-o Vlad Dascălu, acum legitimat în Spania și el plecat tot de la Dinamo-BikeXpert. Acesta a cucerit zilele trecute Mont Saint Anne, în Canada, titlul mondial la Mountain Bike sub 23 de ani și a consfințit calificarea echipei naționale la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce, în luna Iulie, a câștigat și titlul european (în Cehia la Brno). Singura participare olimpică a unui ciclist român la această ramură datează din 2004, când Ovidiu Tudor Oprea a obținut locul 37 la JO de la Atena.

Vlad Dascălu și-a început participarea în competițiile majore în 2017 când a câștigat de 3 ori locul 5 în Cupa Mondială alături de Dinamo-BikeXpert și cu susținerea Superbet care l-a propulsat mai departe. 

O altă veste bună legată de Vlad a venit pe 8 Septembrie, de peste ocean, el câștigând și Cupa Mondială 2019 pe lângă cele două titluri de mai sus! 

Loading...

Citește și

  • Vlad Dascălu, pe un podium istoric: e noul campion mondial la mountain bike U23

    Zi istorică pentru ciclismul românesc! Vlad Dascălu a cucerit în premieră pentru țara noastră titlul mondial la Mountain Bike XCO, categoria Under23. El s-a impus în cursa disputată la Mont-Saint-Anne, în Canada. Grație acestui rezultat, România s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

  • Vlad Dascălu, în momentul în care a devenit campion european

    Vlad Dascălu (21 ani) a devenit primul român din istorie medaliat la o competiție majoră la ciclism. Puștiul născut la Fălticeni și emigrat la 9 ani în Spania a cucerit aurul la Campionatul European de mountain bike sub 23 ani de la Brno. Acest rezultat reprezintă cel mai mare succes al ciclismului românesc după cele cinci titluri mondiale și titlul paralimpic cucerite de ciucanul Eduard Novak la paracycling.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1