Naționala de handbal a României a asistat la ritualul pregătirii ceaiului în Japonia

mic_ceai-ceremonie-06.jpg

Handbalistele noastre au degustat ceaiul preparat după o rețetă japoneză
Handbalistele noastre au degustat ceaiul preparat după o rețetă japoneză
Foto: Facebook / FR de Handbal

Cristina Neagu și colegele sale au vizitat un liceu din localitatea japoneză Kanzaki, iar acolo au asistat la ritualul pregătirii ceaiului

Cum până la meciul cu Spania, cel de debut la CM de handbal, au mai rămas trei zile, componentele echipei feminine a României și-au intensificat pregătirea. Mai cu seamă că s-a izbutit și adaptarea la fusul orar (diferență de 7 ore față de România).
Naționala a disputat și două meciuri de verificare, cu formația locală Omron (25-23) și cu Olanda (23-32), iar antrenorul Tomas Ryde a tras și câteva concluzii: ”Un obiectiv a fost să avem toate jucătoarele pe teren. Am fost atenți la cele noi, Dache, Polocoșer, Vizitiu, care s-au descurcat foarte bine. Sunt mulțumit. Am încercat să o punem pe Dache în situații unu la unu. Și a fost foarte tare. A devenit foarte încrezătoare în jocul ei. În apărare am folosit mai multe variante tactice, insistând pe presing. Și în unele momente ne-a ieșit foarte bine”.

mic_neagu-ceai-02.jpg

Cristina Neagu a desenat o ideogramă
Foto: Facebook / FR de Handbal

Așa cum s-a întâmplat și în timpul Cupei Mondiale de rugby din septembrie și octombrie, găzduită tot de Japonia, handbalistele noastre au vizitat o școală din localitatea Kanzaki, aflată în insula Kyushu, în sudul arhipelagului nipon. Jucătoarele noastre au asistat la ritualul preparării ceaiului și au creinoat diferite ideograme pe filele cu calendarul anului 2020. Cristina Neagu, Crina Pintea și colegele lor au fost ajutate în acest demers de elevele liceului, care au apărut la întâlnirea cu naționala noastră purtând steaguri tricolore. Portarul Denisa Dedu a postat o imagine în care apar câteva ideograme, dar și traducerea lor în română: ”Zâmbește”.  

Meciurile României la CM de handbal 2019
30 noiembrie (ora 11.00): România – Spania
1 decembrie (ora 11.00): România – Senegal
3 decembrie (ora 12.00): România – Kazahstan
4 decembrie (ora 08.00): România – Muntenegru
6 decembrie (ora 12.00): România – Ungaria
Primele trei clasate se califică în faza a doua
Meciurile vor fi transmise la Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport

mare_romania-scoala-japonia-02.jpg

Handbalistele, alături de elevele din liceul japonez
Foto: Facebook / FR de Handbal
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1