Nadal vrea să redevină număr 1 mondial în 2012

Ultima actualizare:

    Rafael Nadal * Foto: Reuters
Rafael Nadal * Foto: Reuters

Aflat pe locul 2 ATP, jucătorul Rafael Nadal a dezminţit zvonurile potrivit cărora s-ar afla într-o condiţie fizică precară înaintea primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, afirmând că umărul său este într-o stare perfectă şi că obiectivul lui este de a redeveni numărul 1 mondial.

Nadal a anunţat de curând că nu va mai juca în luna februarie pentru a se recupera complet în urma unor accidentări, însă a precizat că nu va rata competiţia găzduită de Melbourne Park.

El a recunoscut că spre finalul sezonului trecut îşi pierduse din motivaţie, dar situaţia s-a schimbat după ce a condus echipa Spaniei către al cincilea triumf în Cupei Davis, în luna decembrie. "Am jucat cu o pasiune fantastică ultimele două meciuri de anul trecut, din Cupa Davis. Am muncit din greu şi cred că mă aflu pe o direcţie bună. Este Djokovici (n.r. - principalul adversar), dar sunt şi alţi jucători fantastici împotriva cărora trebuie să fiu pregătit să lupt. Anul trecut, am pierdut şase finale împotriva lui (n.r. - Novak Djokovici), dar am jucat în ultimul act şi asta nu este uşor de realizat. Ştiu cât de dificil este să ajungi în finală tot timpul", a declarat Nadal, care se antrenează la Melbourne înaintea Australian Open.

Jucătorul spaniol consideră atingerea fazei semifinalelor turneului Qatar Open, unde a fost eliminat de francezul Gael Monfils, un rezultat peste aşteptările sale, deoarece a mers la Doha fără a se pregăti în mod special pentru competiţie.

Nadal are în palmares un titlu la turneul de Grand Slam de la Antipozi, cucerit în 2009, iar la ediţia de anul trecut a fost eliminat în sferturile de finală.

Meciurile de pe tabloul principal al Australian Open vor începe luni, la Melbourne Park.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net