Nadal vrea să redevină număr 1 mondial în 2012

CLIIMA20111202_0153_1.jpg

Rafael Nadal * Foto: Reuters

Aflat pe locul 2 ATP, jucătorul Rafael Nadal a dezminţit zvonurile potrivit cărora s-ar afla într-o condiţie fizică precară înaintea primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, afirmând că umărul său este într-o stare perfectă şi că obiectivul lui este de a redeveni numărul 1 mondial.

Nadal a anunţat de curând că nu va mai juca în luna februarie pentru a se recupera complet în urma unor accidentări, însă a precizat că nu va rata competiţia găzduită de Melbourne Park.

El a recunoscut că spre finalul sezonului trecut îşi pierduse din motivaţie, dar situaţia s-a schimbat după ce a condus echipa Spaniei către al cincilea triumf în Cupei Davis, în luna decembrie. "Am jucat cu o pasiune fantastică ultimele două meciuri de anul trecut, din Cupa Davis. Am muncit din greu şi cred că mă aflu pe o direcţie bună. Este Djokovici (n.r. - principalul adversar), dar sunt şi alţi jucători fantastici împotriva cărora trebuie să fiu pregătit să lupt. Anul trecut, am pierdut şase finale împotriva lui (n.r. - Novak Djokovici), dar am jucat în ultimul act şi asta nu este uşor de realizat. Ştiu cât de dificil este să ajungi în finală tot timpul", a declarat Nadal, care se antrenează la Melbourne înaintea Australian Open.

Jucătorul spaniol consideră atingerea fazei semifinalelor turneului Qatar Open, unde a fost eliminat de francezul Gael Monfils, un rezultat peste aşteptările sale, deoarece a mers la Doha fără a se pregăti în mod special pentru competiţie.

Nadal are în palmares un titlu la turneul de Grand Slam de la Antipozi, cucerit în 2009, iar la ediţia de anul trecut a fost eliminat în sferturile de finală.

Meciurile de pe tabloul principal al Australian Open vor începe luni, la Melbourne Park.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1