Nadal i-a salvat cariera

Ultima actualizare:

    Alexandra şi Rafael  Nadal s-au întâlnit şi  în cabinetul doctorului  Mikel Sánchezfoto: doartenis.ro
Alexandra şi Rafael Nadal s-au întâlnit şi în cabinetul doctorului Mikel Sánchezfoto: doartenis.ro

Alexandra Dulgheru este un nume cunoscut iubitorilor tenisului românesc. Dublă campioană în WTA, la Varşovia, în 2009 şi 2010, Alexandra va reprezenta România în barajul de Fed Cup din Canada. Totuşi, în 2012, ea ar fi putut abandona activitatea dacă nu ar fi fost operată cu succes de medicul recomandat de Rafael Nadal.

De când a început să joace tenis la nivel înalt, Alexandra Dulgheru a avut o problemă cu genunchii, care o dureau rău după meciurile mai lungi sau antrenamentele solicitante. Numai că problemele s-au acutizat în 2011, nu putea juca mai mult de două meciuri la un turneu şi atunci a căutat un medic recunoscut pentru tratarea afecţiunii. „Am vorbit cu Rafael Nadal atunci când mă dureau genunchii şi i-am spus că am nevoie de ajutor. Avea şi el probleme atunci şi mi l-a recomandat pe medicul lui”, a rememorat Alexandra acea discuţie. 

Acum românca este pe locul 69 în lume

Ea a fost ajutată de fostul lider al clasamentului mondial, deşi acesta nu o cunoscuse până atunci. Astfel l-a cunoscut pe medicul lui Nadal, Mikel Sánchez, cel care îi ţinea şi lui problemele sub control. A urmat sfaturile acestuia, dar în martie 2012, la Indian Wells, s-a produs inevitabilul: s-a accidentat grav la genunchiul stâng şi a avut nevoie de operaţie. A stat în afara terenului 8 luni, timp în care a făcut zilnic şedinţe de recuperare sau controale periodice la cabinetul din Barcelona al medicului, acolo unde s-a întâlnit o dată şi cu Rafael Nadal, venit tot pentru consult. 

Uşor-uşor, Alexandra a depăşit toate obstacolele. A revenit în circuit, a trecut peste alte câteva probleme medicale, printre care şi o operaţie la încheietura mâinii drepte şi a câştigat trei titluri ITF în ultimii doi ani. Mai mult, anul acesta a jucat finala turneului WTA de la Kuala Lumpur, a ajuns pe locul 69 în lume şi sâmbătă va juca pentru România, contra canadiencei Eugenie Bouchard, în barajul pentru Grupa Mondială I a Fed Cup.

Au făcut primele antrenamente la Montreal

Echipa de Fed Cup a României a ajuns de duminică la Montreal, acolo unde în zilele de 18 şi 19 aprilie va juca împotriva Canadei în barajul de calificare în Grupa Mondială I a competiţiei. Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Raluca Olaru şi Andreea Mitu au efectuat deja primele antrenamente în imensa sală/ patinoar Maurice-Richard din oraşul canadian în care se vor disputa meciurile. Totul decurge conform programului, astfel că, deşi în echipa Canadei va reapărea Eugenie Bouchard, fetele noastre pornesc ca favorite. O victorie în confrumtarea din week-end va duce echipa noastră în grupa Mondială, adică între cele mai bune 8 formaţii ale lumii, unde nu am mai fost din 1992.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net