A mutat calul în locul mamei decedate

Ultima actualizare:

    Sabina Foişor  a fost prezentă la  Mondial în locul  mamei decedate
Sabina Foişor a fost prezentă la Mondial în locul mamei decedate

Multiplă campioană a României la şah, Cristina Foişor, urma să participe la Mondialul feminin, dar a murit cu câteva săptămâni înainte. Simbolic, la competiţie a luat parte fiica sa, Sabina.

La finalul lunii ianuarie, lumea şahului de la noi a fost afectată de vestea tragică a decesului marii maestre Cristina Foişor (49 de ani). Una dintre cele mai valoroase şahiste românce din toate timpurile era calificată la Campionatul Mondial care a debutat la 10 februarie, însă o boală nemiloasă a trecut-o în nefiinţă mult prea devreme.

Pentru a-i aduce un omagiu binemeritat, organizatorii competiţiei din Iran au pregătit un moment special. Astfel, la festivitatea de deschidere a luat parte Sabina Foişor (27 de ani), una dintre cele două fiice ale Cristinei.


    Cristina Foişor
Cristina Foişor

La rândul ei o şahistă de succes, Sabina a urcat pe scenă şi a primit o distincţie în numele mamei sale, stârnind o puternică emoţie celor prezenţi în sala din Teheran.

Oficialii federaţiei internaţionale au premiat-o post-mortem pe Cristina Foişor cu un buchet de flori şi cu o statuetă reprezentând un cal, piesa sa preferată pe tabla cu 64 de pătrăţele.

Îmbrăcată în negru şi cu tradiţionalul hijab pe cap (accesoriu obligatoriu pentru femei în Iran), Sabina Foişor s-a aşezat în mod simbolic şi la masa unde trebuia să joace în aceste zile Cristina Foişor.

Locul româncei pe tabloul de concurs a fost păstrat intact, rusoaica Olga Girya calificându-se în faza următoare fără să facă nici o mutare.

De asemenea, Sabina a intrat în posesia premiului de aproape 4.000 de dolari rezervat jucătoarelor eliminate în primul tur.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net