A murit cel mai valoros antrenor român de handbal

Ultima actualizare:

    Lascar PanăFOTO: Informatia Zilei
Lascar PanăFOTO: Informatia Zilei

Handbalul românesc este în doliu. Unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria sa, Lascăr Pană, a decedat la doar trei zile după ce a împlinit 83 de ani.

Lascăr Pană, care a condus Minaur Baia Mare peste 25 de ani şi a fost şi antrenor al naţionalei, a decedat, duminică, la doar trei zile după ce a împlinit 83 de ani. ”Acum vreo oră s-a întâmplat. Era la spital de vreo 2 săptămâni, era grav. În urmă cu un an a avut un accident vascular cerebral şi a recidivat. O să merg la familia dânsului şi vom vedea când va fi înmormântarea, cel mai probabil miercuri. Ne dorim să-l ducem şi la Sala Sporturilor, pe care a iubit-o atât de mult, pentru ca băimărenii să-i poată aduce un omagiu”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, pentru News.ro.

Născut pe 14 septembrie 1934, la Constanţa, Lascăr Pană a început handbalul la 22 de ani, iar din 1970 s-a ocupat de Minaur Baia Mare, timp de peste 25 de ani. Cu Minaur a câştigat campionatul de trei ori (1998, 1999, 2005), dar şi Cupa IHF (1985 şi 1988), la capătul unor finale absolut fabuloase.

La nivelul echipei naţionale a obţinut medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 1980, conducând reprezentativa şi la Mondialele din 1982 şi 1986.

În urmă cu trei zile a împlinit 83 de ani, dar se afla deja în spital în stare gravă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net