Muhammad Ali a fost înmormântat. Peste 15.000 de persoane au fost prezente

muhammad_ali.jpg

muhammad ali
Muhammad Ali a fost condus pe ultimul drum
Foto: Getty

Muhammad Ali a murit în 3 iunie 2016, la vârsta de 74 de ani. În 1974 a fost ales sportivul anului în SUA iar în 1999, revista americană Sports Illustrated îl desemna sportivul secolului. Muhammad Ali s-a născut sub numele de Cassius Marcellus Clay Jr. pe 17 ianuarie 1942, în Louisville (statul Kentucky, SUA). Tot în Kentucky, vineri, 10 iunie, peste 15.000 de persoane și-au luat rămas bun de la marele sportiv, într-o ceremonie funerală impresionantă.

Printre cei prezenți au fost și numeroase vedete. David Beckham, Will Smith, Arnold Schwarzenegger sau fostul președinte Bill Clinton au fost doar câțiva dintre ele, relatează Daily Mail. Actorul Will Smith a fost și cel care l-a portretizat pe marele boxeur, în anul 2001, în filmul "Ali". Alături de Smith, boxerii Mike Tyson și Lennox Lewis au fost unii dintre cei 10 bărbați care au cărat sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Muhammad Ali.

will_smith_mike_tyson.jpg

will smith mike tyson
Will Smith și Mike Tyson au fost printre cei care au cărat sicriul lui Muhammad Ali
Foto: Getty

 

Ali a fost coborât în pământ departe de ochii curioșilor, în cimitirul Cave Hill din Louisville, Kentucky, dar înainte de asta, mai mult de 15.000 de oameni au împânzit străzile orașului și centrul în care au luat cuvântul lideri religioși din diferite culturi, dar și mai multe personalități remarcante. Președintele Obama a transmis un mesaj, elogiind originalitatea legendei boxului mondial. 

 

 

Loading...

Citește și

 • muhammad ali a murit

  Marele boxer Muhammad Ali a murit la vârsta de 74 de ani, răpus de boala Parkinson.

 • muhammad ali

  A devenit o legendă în lumea boxului, numele său este cunoscut pe întreaga planetă. Muhammad Ali a fost un model în lumea boxului, dar nu la fel se poate spune și în cazul propriei sale familii. Unul dintre cei nouă copii ai săi face mărturisiri incredibile despre marele Cassius Clay și pasiunea sa pentru femei.

 • muhammad ali a murit

  Muhammad Ali a murit pe 3 iunie 2016 la vârsta de 74 de ani. În 1974 a fost ales sportivul anului în SUA iar, în 1999, revista americană Sports Illustrated îl desemna sportivul secolului. Muhammad Ali s-a născut sub numele de Cassius Marcellus Clay Jr. pe 17 ianuarie 1942, în Louisville (statul Kentucky, SUA). De ce și-a schimbat, însă, numele, Muhammad Ali?

 • muhammad ali hana ali

  Una dintre fiicele lui Muhammad Ali a publicat pe rețelele de socializare mai multe fotografii și mesaje impresionante despre tatăl său. Ea își amintește cu plăcere de cel care a crescut-o și spune că a fost un mare luptător chiar și pe patul de moarte.