Mondialele disperării pentru gimnastica românească

Ultima actualizare:

    Delegatia Romaniei la plecarea spre Campionatele Mondiale de gimnastica de la DohaFOTO: FRG
Delegatia Romaniei la plecarea spre Campionatele Mondiale de gimnastica de la DohaFOTO: FRG

La Doha urmează cele mai lungi patru zile din istoria gimnasticii românești. Campionatele Mondiale care încep azi pot însemna adevăratul moment zero al acestui sport, sau prăbușirea lui totală.

Miza acestor Mondiale este una care celor care au trăit deceniile de aur ale gimnasticii ar putea părea o glumă foarte proastă: clasarea între primele 24 de echipe din lume! Din păcate, acesta este singurul obiectiv pe care conducerea federației, cunoscând exact potențialul sportivelor și sportivilor noștri, îl putea impune. Pentru că, trebuie să recunoaștem, cu echipe și tinere dar și măcinate de accidentări, nu putem spera la mai mult decât situarea deasupra locului 24. Ceea ce înseamnă calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, acolo unde se va da lupta pentru obținerea biletelor pentru Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo.

La aceste Mondiale, România va fi reprezentată de 12 sportivi, din care două rezerve.

Primii vor intra în concurs băieții, care au calificările azi și mâine. Liderul echipei este Marian Drăgulescu. El îi va avea lângă el pe Andrei Muntean, Cristian Băţagă, Adelin Kotrong, Robert Ghiuzan şi Rafael Szabo. Antrenori Marius Urzică, Ştefan Gal și Vasile Vug.

Fetele, care sunt antrenate de Nicolae Forminte, Liliana Cosma și Florin Cotuţia, vor intra în cursa pentru calificarea la Mondialele de la Stuttgart din 2019 sâmbătă și duminică. În concurs vom fi reprezentați de Denisa Golgotă, Ioana Crişan, Carmen Ghiciuc, Laura Iacob, Nica Ivănuş și Maria Holbură.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net