Mondiale fără miză. Pentru prima dată, gimnastele nu au ca obiectiv medaliile

Ultima actualizare:
info
info

Românii visează urât înaintea Mondialelor de gimnastică de la Anvers (Belgia). Pentru prima dată în ultimii 40 de ani obiectivul fetelor nu cuprinde un număr de medalii ci o „participare onorabilă".

Cum competiţia este una individuală şi nu pe echipe, fiecare ţară duce sportive cu potenţial pentru un anumit aparat. Octavian Bellu a decis să mergă doar cu trei fete, motivul fiind unul trist: nu avea mai multe! Sandra Izbaşa, Larisa Iordache şi  Ştefania Stănilă sunt cele trei care vor concura pentru România la aparate.

Pentru Stănilă - intrată în lot după accidentarea Dianei Bulimar - aceasta e prima competiţie de senioare din carieră (e, de altfel, la cei 15 ani ai săi, cea mai mică sportivă din întreg concursul mondial!), aşa că şansele la medalii sunt foarte mici.

Dubla campioană olimpică Sandra Izbaşa, aflată în faţa ultimei competiţii din carieră, va concura doar la sol. Însă nici ea nu crede în şansele ei: „Nu merg la Anvers cu gândul să câştig o medalie, dar vreau să-mi fac exact execuţiile de acasă, nimic mai mult. Aş vrea să mă retrag frumos, indiferent de rezultat", a declarat ea.

În ceea ce o priveşte pe Larisa Iordache, aceasta e capabilă de orice rezultat. Din păcate, nici acum nu e refăcută în totalitate. Ea va concura la toate cele 4 aparate, dar şansele de medalie sunt reduse din cauza infiltraţiilor pe care e nevoită să le facă înaintea intrării în sală.

Chiar dacă această competiţie nu se anunţă roz pentru fetele lui, antrenorul coordonator Octavian Bellu spune că nu va pune presiune pe elevele sale. „Important pentru noi e Campionatul Mondial pe echipe, de anul viitor, care e şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2016. Acum e mai mult o competiţie de verificare", a declarat Bellu.


    info
info
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net