Misiune (aproape) imposibilă. Întrecută clar (22-33) de Norvegia, România are nevoie de 5 puncte pentru a se califica în „optimi”

Ultima actualizare:

    Lorena Ostase a înscris 3 goluri din 6 aruncări în partida cu NorvegiaFoto: sportpictures.eu
Lorena Ostase a înscris 3 goluri din 6 aruncări în partida cu NorvegiaFoto: sportpictures.eu

Eșecul nu este fatal, însă arată multe slăbiciuni în jocul echipei din care nu face parte liderul Cristina Neagu. O apărare ușor penetrabilă, dar mai ales o lipsă de inspirație și de precizie în atac au facilitat succesul campioanei europene. Iar perspectivele nu sunt dintre cele mai bune. România va avea o misiune aproape imposibilă în Grupa Principală II. O misiune favorizată de egalul (31-31) înregistrat în meciul Țările de Jos – Suedia. Fiindcă acum naționala noastră nu mai este obligată să obțină trei victorii în faza a doua pentru a merge mai departe. Mai exact, aceasta trebuie să obțină „doar” 5 puncte din 6, iar în acest caz are nevoie ca Norvegia să se impună în toate cele trei meciuri din grupă. Un eșec cu olandezele și suedezele ar arunca România pe locul 4 în grupă, iar în acest caz reprezentativa noastră ar termina undeva între locurile 12 și 16. Cel mai probabil pe 13, așa cum anticipau specialiștii înaintea startului competiției.

Debut cu campioana mondială

Programul tricolorele în faza a doua a competiției este unul favorabil, în sensul că între partidele cu Țările de Jos și cu Suedia se interpune aceea cu Porto Rico, o formație în fața căreia singura noastră dilemă o reprezintă diferența de scor. România va debuta mâine (joi, 9 decembrie), la 16.30, în compania batavelor, care sunt deținătoarele titlului. Ultima confruntare între cele două echipe datează de la Euro 2020, și nu este deloc încurajatoare, atunci reprezentativa Țărilor de Jos surclasând (35-24) naționala noastră.

Campionatul Mondial de handbalMeciurile disputate de RomâniaFaza 1 - Grupa CRomânia - Iran 39-11România - Kazahstan 38-17Norvegia - România 33-22

Clasament1. Norvegia 6 puncte (+71)2. România 4 puncte (+38)3. Kazahstan 0 puncte (-43)4. Iran 0 puncte (-66)

Faza 2 - Grupa Principală IIJoi, 9 decembrieRomânia - Țările de Jos (16.30)Sâmbătă, 11 decembrieRomânia - Porto Rico (16.30)Luni, 13 decembrieSuedia – România (19.00)

Clasament la zi1. Norvegia 4 puncte (+39)2. Țările de Jos 3 puncte (+40)3. Suedia 3 puncte (+38)4. România 2 puncte (+10)5. Kazahstan 0 puncte (-49)6. Porto Rico 0 puncte (-78)

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net