Mirela Lavric a câştigat titlul mondial la 800 de metri

Ultima actualizare:

Mirela Lavric a încheiat cursa de 800 de metri cu timpul de 2:01.85 minute. Pe podium au mai urcat Cherono Koech (Kenya, cu timpul de 2:02.29) şi Annet Negesa (Uganda - 2:02.51).

Campioana naţională a României în probele de 400 şi 800 de metri, Mirela Lavric (19 ani), a fost medaliată cu aur în proba de 800 de metri şi la ediţiile CM din 2007 şi 2008, precum şi la Campionatele Europene din 2007 (toate rezervate juniorilor).

Lavric a făcut o cursă perfectă din punct de vedere tactic. S-a mulţumit să menţină ritmul intens stabilit de ugandeza Anette Negese pe primii patru sute de metri iar apoi a atacat pe ultima turnantă surprinzându-şi adversarele. Negesa, alături de Cherono Koech din Kenya şi Rose Mary Almanza din Cuba au fost surprinse şi nu au mai avut forţa necesară pentru a contracara atacul româncei.

"Este pentru a treia oară când sunt campioană mondială şi sunt foarte fericită pentru această victorie, mai ales că este ultima mea competiţie la nivel de juniori", a declarat la final românca pentru siteul oficial al Federaţiei Internaţionale de Atletism. "A fost o cursă dură, Koech m-a şi împins pe final. Am rezistat, dar nu sunt foarte mulţumită de timpul obţinut, cred că puteam alerga mai bine", a mai completat proaspăta campioană mondială. 

Tot în noaptea trecută, în proba de 400 de metri, Bianca Rozor a încheiat a treia, cu timpul de 53.17 secunde, după Shaunae Miller (Bahamas, 52.52), respectiv Margaret Etim (Nigeria, 52.05). Alte două atlete din delegaţia României au obţinut calificări în finale: Adelina Pastor la 200 de metri, care a reuşit cea mai bună performanţă din carieră (23.95 secunde) şi Bianca Lazăr Fazecaş la aruncarea ciocanului (54.56 metri, locul 4 în grupa B de calificare).

În finala la 10.000 de metri marş, Georgiana Enache s-a clasat pe locul 12, cu timpul de 48:29.60 minute.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net