Mihai, şi ei sunt nişte învingători ai cancerului!

Ultima actualizare:

    Mihai LeuFoto: Mediafax
Mihai LeuFoto: Mediafax

Mihai Leu a fost operat cu succes de cancer, iar veştile sunt foarte bune, la fel ca şi în cazul altor vedete ale sportului

Fostul mare campion de box şi raliu Mihai Leu trece prin momente grele. El a fost fost diagnosticat cu o formă rară de cancer. Din fericire, veştile sunt foarte bune şi el îşi va reveni la normal, la fel ca alte nume mari ale sportului.

Ajuns la 45 de ani, Leu a fost supus în urmă cu aproape o lună unei intervenţii chirurgicale la rect, la spitalul Fundeni, din Bucureşti. Zvonul că ar fi bolnav de cancer s-a răspândit rapid, dar Mihai a ţinut să precizeze că starea lui de sănătate este una bună. ”Acum mă simt mai bine, gândesc optimist. Nu ştiu dacă tumoarea a fost malignă sau benignă. M-am operat şi am încredere în medici. O vreme voi sta cuminte în pat, dar la Raliul Aradului, din 8-9 mai, voi fi prezent. Trebuie să ajung acolo”, a spus Mihai Leu pentru Click!

El trebuie să ia exemplu de alte nume mari ale sportului românesc sau internaţional acre au trecut prin situaţii similare, iar acum sunt vindecaţi. Cel mai cunoscut caz este cel al lui Mircea Sandu (63 de ani), care a avut cancer la rect şi la ficat. Descoperit la un control de rutină, el a făcut şi o investigaţie la Paris, după care a suferit două intervenţii chirurgicale, una pentru înlăturarea tumorilor şi încă una apoi pentru restabilirea tractului digestiv. Au urmat aproape şase luni de chimioterapie efectuate la aceeaşi clinică din Nisa la care s-a şi operat. Iar acum e vindecat complet.

Martina Navratilova (59 de ani), una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din istorie, este un alt exemplu de victorie asupra bolii. Ea a fost diagnisticată cu cancer la sân în 2010, dar după operaţie şi radioterapie a revenit în jurul sportului pe care îl iubeşte atât. Ea a mai jucat în circuitul veteranelor, iar acum e antrenoarea polonezei Agnieszka Radwanska.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net