Mihai Macovei: ”Rugby-ul românesc a pierdut tot!”

macovei-sportpictures_rps7041mica.jpg

Mihai Macovei
Foto: Sport Pictures

Căpitanul Stejarilor deplânge excluderea naționalei de la Cupa Mondială din Japonia, de anul viitor

Comisia de Soluționare a Disputelor instituită de World Rugby a anunțat marți seară depunctarea echipelor României, Spaniei și Belgiei, care au folosit jucători neeligibili în edițiile 2017 și 2018 ale întrecerii europene (Rugby Europe Championship). În urma verdictului, unul care este contestat de către federația noastră, Stejarii riscă să absenteze pentru prima dată de la turneul final al Cupei Mondiale. Și deși FRR subliniază că a respectat procedurile în privința naturalizării tonganului Sione Faka’osilea, puțini sunt cei care cred că apelul va avea sorți de izbândă. 
Vestea i-a îndurerat cel mai tare pe componenții echipei de rugby a României. Căpitan al Stejarilor, Mihai Macovei (31 de ani) a postat următorul mesaj pe contul său de Facebook: "Astăzi rugby-ul românesc a pierdut tot! Nu credeam niciodată că o să-mi închei cariera internaţională din faţa televizorului. E o lovitură mare pentru rugby-ul românesc, pentru toți jucătorii României. Pentru mulţi dintre noi era ultima Cupă Mondială. Păcat de lipsa de profesionalism a unora care ar fi trebuit să cunoască regulamentul ca şi pe Tatăl Nostru. Mulțumesc suporterilor pentru tot ce au făcut pentru echipa naţională! Sper ca într-o zi România să ajungă acolo unde îi este locul!".
Un alt uriaș, flankerul Andrei Gorcioaia (30 de ani), a rugat ca lumea să se abțină de la comentarii fiindcă ”avem destulă durere în suflet. Nu știe nimeni cât sacrificiu, câte ore de muncă departe de familie și de cei dragi ca să ne îndeplin un vis sau să fie mândri copiii noștri de noi și să ne reprezentăm țara noastră, România”.

Sione Faka'osilea a debutat în 2017 pentru România
Născut în Tonga, Sione Faka'osilea a evoluat în șase din cele opt meciuri pe care echipa de rugby a României le-a disputat în preliminariile Cupei Mondiale 2019. El a debutat pentru Stejari în martie 2017 după ce jucase timp de trei ani în campionatul țării noastre. Nici rugbystul, nici federația din Tonga n-a comunicat forului de la București că acesta a reprezentat țara din Pacific la un turneu de rugby în 7 (Gold Coast 2013), ceea ce-l făcea neeligibil pentru România.

Loading...