Mihai Leu, «gladiator» în ring şi la volan

Ultima actualizare:

Click!: Ce porecle ai avut de-a lungul timpului?

Mihai Leu: Din cauza numelui nu prea am avut porecle. Mi s-a spus mereu "Leul" de când eram mic, iar atunci când am început să concurez la raliuri, multă lume îmi spunea "boxerul".

Atunci când erai mic, ce-ţi imaginai că o să te faci?

Nu prea am avut timp să mă gândesc la asta pentru că m-am apucat de box de la nouă ani şi mi-a plăcut atât de mult încât nu mi-am mai imaginat altceva. Nu voi uita niciodată bucuria pe care am simţit-o după ce am câştigat primul meu turneu, în Motru, şi, am mai spus-o, a fost mai mare decât atunci când am devenit campion mondial.

Am văzut cu toţii de ce eşti capabil la volanul unei maşini şi fanii tăi au apreciat că ai revenit. Dar în afara concursului, pilotezi sau conduci?

(Râde) Mai mult conduc. Nu sunt agresiv, dar nu sunt nici uşă de biserică. Mi-am luat câteva amenzi pentru viteză dar de când cu sistemul cu punctele merg mult mai atent.

Dar nu ai reuşit niciodată să scapi pentru simplul fapt că eşti Mihai Leu?

Nu-mi place să profit de lucrul acesta, dar unii poliţişti au fost într-adevăr mai îngăduitori cu mine după ce m-au recunoscut.

Ce muzică asculţi în maşină?

În general sunt adeptul unei muzici liniştite, indiferent că sunt în maşină sau acasă. Dar atunci când conduc şi sunt singur îmi place să opresc muzica pentru a auzi sunetul motorului.

Care a fost cel mai puternic adversar în ring?

Clar Santiago Samaniego, cel împotriva căruia am cucerit titlul de campion mondial. El după aceea a câştigat titlul la o categorie superioară. Era extrem de puternic.

Şi la raliuri?

Cred că Emanuel Ilina în anul în care am câştigat titlul naţional.

Aţi avut dueluri verbale asemenea celor dinaintea marilor meciuri de box?

(Râde) Obişnuiam să ne tachinăm tot timpul, dar doar la nivel de glumă, eram foarte buni prieteni atunci când coboram de la volan.

Ce gen de filme îţi place?

Mă uit cu plăcere la filme de acţiune istorice. Unul dintre preferatele mele este Gladiatorul şi îmi place acea voinţă incredibilă a eroului care trece prin toate greutăţile pentru a-şi răzbuna familia.

Ce superstiţii aveai când urcai în ring?

Aveam mai multe gesturi pe care le repetam la fiecare meci, am boxat multă vreme cu aceeaşi pereche de ciorapi şi am avut tot timpul acelaşi prospop. Chiar dacă la un moment dat se uzase şi foloseam altul, pe cel norocos îl luam cu mine şi îl aşezam în colţul ringului.

Atunci când priveşti o femeie, la ce te uiţi mai întâi?

Este normal ca în primul rând să fii atras de aspectul fizic, este greu să treci peste, dacă nu îţi place cum arată o femeie. Dar contează foarte mult şi celelalte calităţi.

Ai făcut vreodată socoteala cam câţi pumni ai dat în carieră?

Nuuu. Habar nu am. Dar ştiu sigur că am dat mai mulţi decât am luat (râde)!

Era cunoscut drept Michael Loewe

După ce a concurat la amatori în 200 de meciuri, dintre care a câştigat 190, Mihai Leu a trecut la profesionism în 1991, în Germania, acolo unde era cunoscut drept Michael Loewe.

În 1997 a devenit primul român campion mondial la box profesionist. S-a apucat de raliuri în 1998 şi a devenit campion naţional în 2003. În prezent este managerul echipei Jack Daniels Rally Team.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net