Mihai Covaliu, pronostic pentru Tokyo 2020: ”Sper că câștigăm cel puțin zece medalii!”

Ultima actualizare:

    Mihai Covaliu şi-a scris pe palme numele copiilor după câştigarea bronzului olimpic din 2008Foto: Guliver/ GettyImages
Mihai Covaliu şi-a scris pe palme numele copiilor după câştigarea bronzului olimpic din 2008Foto: Guliver/ GettyImages

Cu fix 365 de zile înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, mizează pe câștigarea a cel puțin zece medalii.

A mai rămas un an până la cea mai importantă competiție polisportivă, Jocurile Olimpice de vară. În 2020, delegația României își propune să cucerească mai multe trofee decât la precedenta ediție în sporturile în care am performat în decursul timpului: canotaj, judo, tir, lupte, scrimă. ”Eu îmi doresc să depășim zece medalii”, declară Mihai Covaliu. ”Dacă toate lucrurile vor merge așa cum ne dorim. Mă voi abtine sau poate nu să plâng când îi voi vedea pe sportivii români pe podium. Știu ce înseamnă să-ți îndeplinești un vis. Cel mai important este ca toți să fie la capacitate maximă din punct de vedere fizic și mental. Atunci vom putea vorbi de rezultate excepționale la Olimpiadă. Depinde de fiecare cum va gestiona acest an până la JO. Îți poti spori sau diminua șansele la medalii. Până acum suntem în grafic: echipa de fotbal U23 a câștigat biletele pentru Tokyo. Simona Halep și-a manifestat dorința de a participa și a câștiga medalia de aur, la atletism avem trei sportive calificate. La natație avem doi sportivi. Alte discipline sunt în plin proces de a acumula puncte... Abia în aprilie 2020 vom știi exact cu câți sportivi mergem în Japonia”.

Mihai Covaliu mizează pe echipa olimpică de fotbal a României

Șeful COSR, Mihai Covaliu, este sigur că la JO de anul viitor vor fi și alte sporturi care vor aduce medalii țării noastre, iar pariurile sale sunt tenisul și fotbalul. ”Sunt convins că la tenis putem lua aurul. Avem atuuri puternice: Simona Halep și Horia Tecău. Așa cum fotbaliștii au reușit să intre în careul de ași la Euro 2019, sunt absolut convins că la Tokyo își vor propune să urce pe podium. Băieții au dovedit că au valoare. Când crezi în tine, Olimpiada este locul și momentul să-ți îndeplinești obiectivele. Trebuie să ne așteptăm ca fiecare sportiv să se autodepășeacă, să-și dorească să urce pe podium. Avem mare încredere în Team România”, a concluzionat președintele COSR.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net