Mihai Covaliu, noul preşedinte COSR!

Ultima actualizare:

    Gabi Szabo şi Mihai Covaliu au concurat pentru supremaţia COSR
Gabi Szabo şi Mihai Covaliu au concurat pentru supremaţia COSR

Adunarea Generală a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a decis azi ca noul preşedinte să fie Mihai Covaliu, el luptându-se pentru funcţie cu Gabriela Szabo.

28 de persoane au candidat pentru funcţiile eligibile din cadrul Comitetului Executiv al COSR, dar cea mai importantă e cea de preşedinte.

Gabriela Szabo şi Mihai Covaliu, campioni olimpici la Sydney 2000 la atletism, respectiv scrimă, şi-au disputat postul, al doilea având câştig de cauză.

Covaliu este al 17-lea preşedinte din istoria de 102 ani a COSR.

Mihai Covaliu este din 2013 preşedintele FR Scrimă, singura federaţie care a obţinut, prin echipa feminină de spadă, o medalie de aur la JO de la Rio.

În cariera sa, Covaliu a fost campion olimpic în 2000 şi medaliat cu bronz în 2008, precum şi campion mondial în 2005, respectiv campion european în 2006, având alte opt medalii de argint sau bronz în competiţiile mondiale sau europene.

În prezent, în paralel cu şefia FR Scrimă, Covaliu este şi antrenorul lotului masculin de sabie al României, cu care a obţinut argintul la JO din 2012, precum şi titlul mondial în 2009.

El şi-a încheiat cariera sportivă în 2008, iar cinci ani mai târziu a intrat în Hall of Fame-ul Federaţiei Internaţionale de Scrimă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net